Inför Malmö FF – IK Sirius

02082021_1627888098.png

Allsvenskans tionde omgång står för dörren när Sirius beger sig söderut för match mot de regerande mästarna Malmö FF. Ett lag som förlorade senast i Allsvenskan, men som snabbt var tillbaka på vinnarspåret igen genom deras 1-0-vinst i Champions League-kvalet i veckan. För Blåsvart är morgondagens match en möjlighet till revansch efter de dubbla förlusterna under fjolårssäsongen. Sirius reste ner till Malmö direkt efter dagens träning, matchen spelas imorgon, lördag, klockan 15:o0 på Eleda Stadion. 

Sirius

Huvudtränare Daniel Bäckström – vad har du för förväntningar på morgondagens match?
– Det är en inspirerande uppgift att åka ned till Malmö och möta ett topplag med allt vad det innebär. Malmö är förstås favoriter i den här matchen och vi ska ner och göra allt vi kan för att prestera så bra som möjligt, men som sagt, vi ser det som en inspirerande uppgift. 

Hur ser tillgängligheten ut i truppen?
– Sam Lundholm är fortfarande inte tillgänglig. Lukas Jonsson är igång i träning nu sedan ungefär en vecka tillbaka, vi har även Adam Ståhl som vi hoppas kan träna med laget igen i nästa vecka. Sedan har vi Aron Bjarnason som fortsätter behandlingen av sin fot, samt Joakim Persson som har haft en känning i ljumsken och av försiktighetsskäl inte är med ned till Malmö .

Laorent Shabani – med ett förflutet i Malmö FF, berättar om sina tankar inför morgondagens match:

Sirius senaste matcher
Sirius – Mjällby: 2-1
Sirius – Hammarby (U21): 0-2
Hammarby-Sirius: 3-1

Motståndarna

Malmö FF spelade match för bara två dagar sedan, laget vann då med 1-0 mot Riga FC i den första kvalomgången till Champions League. Sedan dess har laget fått tillbaka sin lagkapten Anders Christiansen i och med Danmarks uttåg ur EM. På frånvarolistan finns bland annat långtidsskadade Ola Toivonen sedan tidigare. Inför den tionde spelomgången huserar Malmö på en andraplats i tabellen, laget har samma antal poäng som serieledaren Djurgårdens IF (20 poäng) men sämre målskillnad gör att laget ligger tvåa. Förra årets möten mellan Sirius och Malmö slutade med två Malmövinster, först mötet skrevs till 2-5 på Studenternas och andra mötet slutade 4-o på Eleda Stadion.

Malmös senaste matcher
Malmö FF – Riga FC: 1-0 (CL-kval)
IFK Norrköping – Malmö FF: 3-2
Malmö FF – HB Köge: 2-0 (Träningsmatch)

Tabellen
>> Till tabellen på allsvenskan.se

Måljakten
Bidra med en valfri summa varje gång Blåsvart gör mål.

>> Till måljakten.

TV-sändning
Matchen sänds på discovery+. Har du inte ett abonnemang kan du använda nedan länk för att ge Sirius en kickback i samband med att du registrerar ett nytt discovery+-abonnemang.

>> Se matchen på discovery+

Håll koll på våra matcher
Lägg till alla matcher i dina kalender genom att klicka på Sirius på allsvenskan.se.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch