Inför Djurgårdens IF – IK Sirius

  • App
02082021_1627888084.jpeg

Imorgon beger sig Sirius mot Tele2 Arena för match mot tabelltvåan Djurgårdens IF. Motståndarna har öppnat Allsvenskan starkt, men kommer senast från ett mållöst möte med Halmstads BK. Inför den här matchen har Sirius fått in tre nya spelare in i truppen Herman Sjögrell, Moustafa Zeidan och Dennis Widgren kan alla göra sina första minuter i Siriuströjan imorgon. Avspark sker klockan 19:o0 på Tele2 Arena. För dig som vill stötta Blåsvart på plats finns det fortfarande biljetter kvar att köpa. 

Sirius

Huvudtränare Daniel Bäckström inför matchen

Det var nu hela nio dagar sedan den senaste matchen – summera tiden som varit sedan dess.
– Det är ju ovanligt med så här många dagar spelledigt mellan två allsvenska matcher. Vi har ju, som vi brukar göra, sammanfattat matchen mot Malmö och såklart preppat inför mötet med Djurgården. Sedan har vi fått in tre nya spelare i träning genom värvningarna av Dennis Widgren, Herman Sjögrell och Moustafa Zeidan – vilket förstås har varit intressant.

Vad har du för förväntningar på morgondagens match?
– Det hör inte till vanligheterna att man får möjlighet att spela mot ett topplag på bortaplan – alltså Malmö, och sedan en vecka senare möta ett ett annat topplag på bortaplan. Vi är medvetna om utmaningen i den här matchen, men vi kommer ta med oss erfarenheter från Malmö-matchen och kan förhoppningsvis använda dem när vi möter Djurgården nu imorgon.

Herman Sjögrell, Moustafa Zeidan och Dennis Widgren är spelklara till morgondagens match – kommer vi få se tre Siriusdebuter imorgon?
– Ja det är mycket möjligt. Grabbarna har tränat fullt under den här veckan, sedan är det alltid en process att komma in i ett nytt lag – det handlar både om att lära sig spelet men också lära känna lagkamraterna. Alla de tre nya spelarna är här i Sirius för att vi vet precis vad de har för kvaliteter och hur vi vill använda dem. Alla tre kommer vara involverade i matchen imorgon.

Hur ser tillgängligheten ut annars i truppen?
– Vi saknar Sam Lundholm, Aron Bjarnasson och Adam S
tåhl sedan tidigare och till den här matchen är även Marcus Mathisen otillgänglig på grund av avstängning. 

Herman Sjögrell berättar om första tiden i Sirius och tankarna inför morgondagens match

Sirius senaste matcher
Malmö-Sirius: 4-0.
Sirius – Mjällby: 2-1.
Sirius – Hammarby (U21): 0-2.

Motståndarna

Djurgårdens IF har inlett Allsvenskan starkt, laget har befunnit sig i tabelltoppen sedan de inledande omgångarna och befinner sig på en andraplats inför morgondagens match. Framför dem har de regerande mästarna Malmö FF, med två matcher mer spelade, skapat sig ett fempoängsförsprång i toppen. Inför den här säsongen har Djurgården förstärkt truppen med bland annat den finländske landslagsspelaren Rasmus Schüller, det tidigare ungdoms-/utlandsproffset Joel Asoro samt Siriusbekanta Elias Andersson och Hjalmar Ekdal.

Djurgårdens senaste matcher
Halmstads BK- Djurgårdens IF: 0-0.
Djurgårdens IF- Örebro SK: 3-0.
Degerfors IF- Djurgårdens IF: 2-2 (Träningsmatch).

Matchinformation för dig som supporter

Matchbiljett som Siriussupporter
För dig som vill stötta Blåsvart på plats finns det fortfarande biljetter kvar att köpa.
>> Köp matchbiljett.

Tabellen
>> Till tabellen på allsvenskan.se

Måljakten
Bidra med en valfri summa varje gång Blåsvart gör mål.
>> Till måljakten.

TV-sändning
Matchen sänds på discovery+. Har du inte ett abonnemang kan du använda nedan länk för att ge Sirius en kickback i samband med att du registrerar ett nytt discovery+-abonnemang.
>> Se matchen på discovery+

Håll koll på våra matcher
Lägg till alla matcher i dina kalender genom att klicka på Sirius på allsvenskan.se.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch