Inför: Malmö FF – IK Sirius

  • App
02082021_1627883426.jpeg

Halva allsvenskan har passerat, och när serien nu vänder tar sig Sirius på söndagen an Malmö FF borta på Stadion, med avspark klockan 15.00.

>> Truppen mot Malmö FF
>> Offia redo för Malmö: ”Vi vet vad som krävs”

För andra gången den här veckan beger sig Sirius till Skåne för allsvensk bortamatch. Efter måndagens match mot Helsingborg tar sig Blåsvart på söndagen an Malmö FF på Stadion, med avspark klockan 15.00.

En sur förlust i en match som Sirius dominerade på Olympia ska nu bli tändvätska i en på förhand betydligt tuffare bortamatch.

– Det är klart att på pappret blir det inte tuffare än så, men när man går in i en match vill man alltid hitta sätt att skapa problem för motståndarna och fortsätta det vi vill göra. Det är förhoppningen imorgon också, säger Henrik Rydström.

För motståndet i Malmö står ett lag med en enda förlust på kontot den här säsongen. Med ett fast grepp om förstaplatsen när serien nu vänder är MFF allsvenskans suveräner så här långt. Efter en småknackig start, där den där förlusten kom mot Sundsvall redan i omgång 2, har Uwe Röslers mannar hållit en jämn och hög nivå under seriens första halva och vunnit de matcher man förväntats vinna. Efter sommaruppehållet har man kryssat de båda toppmötena mot AIK och nu senast Djurgården, med en trepoängare mot Örebro däremellan

Blåsvart har åkt på ett par smällar mot Malmö de senaste åren, i fjol blev det förlust 4-0 och 5-0, men utöver den sanslösa 3-3-matchen i Malmö 2017 finns också vårens match på Studenternas färskt i minnet. Då var det dansken Sören Rieks som satte matchens enda mål i en tät tillställning som Malmö visserligen vann med 1-0, men där Sirius stod upp och kontrollerade stora delar av matchen.

– Vi tycker att vi gjorde en bra match mot dem på Studan där vi tvingade dem att försvara hela andra halvlek, men å andra sidan gjorde de det bra också. De är mångsidiga i sitt spel, säger Henrik Rydström.

– De kommer ofta till och in i motståndarnas straffområde, och det måste vi räkna med att de gör även mot oss. Vi måste vara duktiga i det låga försvarsspelet, men hoppas att vi också kan vara bra med bollen. Det Malmö har lyckats med på hemmaplan är att de inte tillåter motståndarna att andas, och det hoppas vi att vi kan göra.

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch