Inför: Malmö FF – IK Sirius

  • App
01082021_1627858345.jpeg

Sirius tar sig på söndagen klockan 15.00 an Malmö FF borta på Stadion i Allsvenskans 19:e omgång.

>> Truppen mot Malmö FF
>> Supporterinfo: Malmö borta
>> Inte på plats? Se matchen på C More!

Sirius har under veckan skakat av sig förlusten mot Dalkurd, fixat ett säkert avancemang i Svenska Cupen och laddat om inför söndagens nya utmaning borta på Stadion i Malmö. De formtoppade svenska mästarna Malmö FF står på andra sidan med avspark klockan 15.00.

Efter att nästan ha lyckats med en ny sen upphämtning mot Dalkurd fanns det förstås, trots förlusten, vissa element av matchen att ta med sig inför fortsättningen för Blåsvart.

– Det går alltid att ta med sig en massa saker. På det sättet vi kan spela fotboll när vi sätter fart på bollen och har många spelare som löper i djupled, då gör vi egentligen en fantastisk andra halvlek målchans- och spelmässigt, så det är klart vi ska ta med oss det, säger Thomas Lagerlöf.

Malmö FF har efter en trög start på säsongen och ett tränarbyte, från förre Siriustränaren Magnus Pehrsson till tyske Uwe Rösler, hittat nya krafter efter sommaren. Man rivstartade med en 4-0-seger mot Sirius på Studan i början av juli och har efter 1-1 hemma mot Östersund följt upp det med ytterligare fyra raka segrar, senast 3-0 hemma mot Trelleborg förra helgen.

–Malmö är ett väldigt fysiskt starkt lag och spelar tillsammans med Hammarby i det högsta tempot i Sverige. Det som är deras styrka är att de är ett väldigt varierat lag som kan vinna matcher på olika sätt; de kan spela kort om det finns plats för det och de kan spela ett längre spel och slå inlägg, säger Thomas Lagerlöf.

Just nu är det dock ett tätt spelschema som gäller för Malmö FF, som också kvalar till Europa League. Så sent som i torsdags mötte man danska mästarna Midtjylland på hemmaplan, och tappade en 2-0-ledning till slutresultatet 2-2 i dubbelmötets första match.

En liknande upphämtning stod Sirius för på Stadion i fjol, då man gick från underläge 3-1 till 3-3 under matchens sista minuter och fick med sig en poäng hem från Malmö. Det var dock först efter att man fått sig en rejäl åktur i den första halvleken.

– Vi är väl medvetna om Malmös styrkor och vet hur det såg ut där nere förra året, att de startar i väldigt högt tempo, planen är snabb och det går fort. Det gäller att hantera det och få ordning på sitt eget spel så fort som möjligt. Vi har lite tankar kring hur vi ska försöka hota Malmö, för man måste hota dem. Det går inte att försvara sig i 90 minuter, säger Thomas Lagerlöf.

 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch