Inför: Malmö FF – IK Sirius

  • App
01082021_1627853393.jpeg

Sirius möter på lördagen klockan 16 serieledande Malmö FF på bortaplan i ett allsvenskt toppmöte, med två nyförvärv som står redo att göra blåsvart debut.

Tre raka segrar och en tredje plats i den allsvenska tabellen är Sirius facit inför den match i den 15:e omgången som imorgon lördag fullbordar seriens första halva. Blåsvart åker till Malmö för möte med suveräna serieledarna Malmö FF, en match som sparkas igång klockan 16.00 på Swedbank Stadion.

1-0-segern mot AFC Eskilstuna i lördags gav laget en extra boost in i förberedelserna för helgens toppmöte.

– Vi hade en bra andra halvlek mot AFC som gav ett bra avstamp in i veckan, och vi har fått chansen att träna ordentligt med fler och fler spelare i träning. Det har varit bra energi och kvalitet, säger Thomas Lagerlöf, som menar att energin är på topp i Siriuslägret.

– Man möter ju inte bättre fotbollsspelare i Sverige än vad vi ska upp mot imorgon, men vi har ganska bra spelare vi också. Det blir lite extra högt tempo och energi i en sådan här match, och det är kul.

Stort stöd får Blåsvart förstås också från de många tillresta supportrar som kommer att befinna sig på Swedbank Stadion på lördagen. Ska du dit? Ta del av supporterinfon via länken nedan!

>> Supporterinfo: Malmö borta
>> TV | Nyförvärven inför MFF: ”Perfekt läge”

MOTSTÅNDARNA
Tre av de senaste fyra årens svenska mästare har tagit ett ordentligt grepp om serien även i år, så här snart halvvägs in i säsongen. Under nye tränaren Magnus Pehrsson, som tog Sirius upp i Superettan 2006, har MFF bara en förlust på 14 matcher och leder med sex poäng före Norrköping, som har en match mer spelad, och åtta före Sirius.

I allsvenskan ångar man på med fyra raka segrar efter sin enda förlust mot Norrköping i maj, senast en 1-0-seger borta mot Häcken för en vecka sedan. Sin allra senaste match spelade man dock i onsdags, då i Champions League-kvalet. Mot makedonska Vardar fick man slita sig till ett 1-1-resultat efter Franz Brorssons kvittering med kvarten kvar att spela hemma på Swedbank Stadion.

Hemmalaget saknar på lördagen såväl Markus Rosenberg som Behrang Safari på grund av skador, och viktige mittfältaren Anders Christiansen med en avstängning, men laget saknar knappast stjärnor för det. Förutom att Kingsley Sarfo precis kommit in från Sirius och kan göra sin debut imorgon finns bland andra Magnus Wolff Eikrem och Oscar Lewicki på det himmelsblå mittfältet, med talangfulle Pwel Cibicki som spjutspets.

– De har en fantastisk individuell kvalitet och spelar i det högsta tempot i serien. Spelmässigt har de dominerat men däremot har de inte varit så överlägnsa resultatmässigt, det har sällan sprungit iväg. Det har varit många sena uddamålssegrar, och det tyder väl också på någon form av kvalitet, att man till slut avgör matcherna, säger Thomas Lagerlöf, som ser en särskilt viktig nyckel för Sirius i matchen.

– Det blir extremt viktigt att vi är så snabba att vi själva får tid att göra någonting. Har man inget eget spel så blir det jobbigt, då driver de upp tempot och tar tillbaka bollen hela tiden. Så det blir viktigt att vi klarar av att äga bollen emellanåt.

TIDIGARE MÖTEN
I träningsmatchen i spanska Salou i februari besegrade Malmö Sirius med 3-1, medan mötet i Svenska Cupen på Malmö IP i februari i fjol slutade 2-1 till hemmalaget. Tävlingsmatcherna lagen emellan har annars varit få, men man möttes under alla Sirius tre tidigare år i allsvenskan, 1969 och 1973-74. På totalt sex försök tog då Blåsvart en seger, med 2-1 hemma på Studan i maj 1973.

LÄGET I TRUPPEN
Ett namn har tyvärr adderats till skadelistan sedan senast, då Niklas Busch Thor skadade axeln i slutminuterna av matchen mot AFC. In i truppen kommer dock de båda nyförvärven Elias Andersson och Shkodran Maholli.

Trupp
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
5 Daniel Jarl
8 Kim Skoglund
10 Elias Andersson
11 Alexander Nilsson
12 Oscar Kindlund
14 Ian Sirelius
16 Johan Andersson
18 Jesper Arvidsson
19 Christer Gustafsson
21 Andreas Eriksson
22 Stefano Vecchia
23 Philip Haglund
30 Lukas Jonsson
31 Joshua Wicks
90 Moses Ogbu
93 Shkodran Maholli

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch