Inför: Ljungskile SK – IK Sirius

01082021_1627845607.jpeg

Ljungskile och Uddevalla Arena är nästa stopp för det blåsvarta segertåg som nu är uppe i sex raka trepoängare.  Efter en övertygande 2-0-seger mot Varberg senast tar sig Sirius på lördagen klockan 16 an ett Ljungskile SK som är nästa hinder under en lång superettanhöst som inletts på bästa sätt.

– Det kommer bli tufft, vi har haft det jobbigt där nere de senaste åren så det vore kul att kunna vända den trenden, säger Kim Bergstrand.

Ljungskile har onekligen varit en tuff nöt att knäcka för Sirius del, särskilt på bortaplan där man två år i rad åkt på sena baklängesmål som gett hemmalaget segern, men när lagen möttes på Studan i juni övertygade Sirius desto mer. 3-1-segern, med tre mål under matchens första 18 minuter, var matchen som inledde segersviten Sirus nu är inne i. Ljungskile har å sin sida åkt på ytterligare fyra förluster sedan dess, med en hemmaseger mot GAIS inklämd i mitten. De efter omgång 18 fjortondeplacerade bohuslänningarna förlorade senast med 4-1 borta mot Dalkurd, men snodde matchen dessförinnan sånär åt sig en poäng i 1-0-förlusten mot Halmstad.

– Ljungskile påminner ganska mycket om Varberg, det är ett hårt arbetande lag som satsar hårt på fasta situationer och långa inkast. De är välorganiserade defensivt och spelar mycket på kontring. De har varit lite upp och ner, men de gjorde en jättebra match mot Halmstad, säger Kim Bergstrand, som den här gången hoppas kunna lämna Uddevalla Arena till gladare toner.

– Vi får se till att vara skickligare den här gången och vara de som drar det längsta strået. Jag tycker det är mycket som pekar uppåt och det är fler och fler spelare som kommer tillbaka, så det känns jättebra, säger han.

Tillbaka är förutom Oscar Kindlund, som var sjuk till matchen mot Varberg, även Christer Gustafsson, som efter tre månaders skadefrånvaro på grund av en fraktur i foten äntligen är redo för match igen.

Trupp
1 Benny Lekström
2 Jakob Bergman
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
6 Patrick Hopkins
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
10 Dragan Kapcevic
11 Alexander Nilsson
12 Oscar Kindlund
14 Ian Sirelius
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
19 Christer Gustafsson
20 Moses Ogbu
30 Lukas Jonsson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch