Inför: Lidköpings FK – IK Sirius

01082021_1627805093.png

Det är nu dags för Sirius att försöka förlänga sin imponerande svit i årets seriespel. Bortamatch står på spel och Lidköpings FK är motståndare. Senaste matchen var en av de fyra första matcherna som faller inom kategorin sköna vinster då man avgjorde i slutet av matchen. 

Faktumet att man har lyckats vinna efter mindre bra tidiga insatser tyder på en väldigt god attityd och vilja att vinna. Men det är även ett tecken på en god fysik, något man fokuserat på i försäsongen. Det har betalat av sig och det kan man se på statistiken, samtliga av Sirius sex mål har kommit i andra halvlek. När andra motståndare går på sista spurten har Sirius bara börjat.

Lidköping är ett lag som för tillfället ligger sist i tabellen med noll poäng och -14 i målskillnad. Men det är inget lag man ska underskatta och det blir något som man får fokusera på i Sirius-lägret. På den här nivån är alla matcher svåra och speciellt bortamatcher.

Sirius kommer senast från en oerhört skön vinst som satt långt inne med Tempest-mål i 75 minuten. Men man förde matchen från första halvlek och var det bättre laget i stora delar av matchen. Det var bara målen som saknades. I andra halvlek dök målen upp och det dröjde inte länge förrän Fanny utnyttjar ett misstag i Älta-försvaret och löper ifrån hela deras backlinje innan hon placerar bollen i hörnet. Tempest fullbordade vinsten efter 75 minuter spelade, då hon kämpade och slet sig fri från sina försvarare innan hon begravde bollen i hörnet av målet.

Som vanligt så har vi pratat med coach Olof Unogård för att få hans tankar inför bortamatchen i Lidköping.

I senaste matchen hade man en tydlig offensiv strategi som inte gav utdelning direkt, mot Lidköping blir det lite mer disciplinerat anfallsspel.
– Vi är medvetna om att vi valde en matchstrategi med ganska hög risk mot Älta. Det var full fart framåt som gällde och vi fick inte riktigt till det som vi ville i första halvlek. Betydligt bättre i andra och enormt skönt att känna att vi kan vända sådana matcher och behärska även den typen av spelsätt. I Lidköping tror jag nyckeln blir att behålla vår höga fart i anfallsspelet men bli lite mer omdömesgilla när vi väljer att trycka på gaspedalen och gå framåt, berättar han. Jag tror att vi har goda chanser med en lite mer ordnad matchbild än senast.

Sirius har som bekant fått en fin start på säsongen men man ska akta sig för att underskatta motståndet berättar Olof.
– Det gäller att vi inte tillåter vår fina säsongsinledning stiga oss åt huvudet. Det är lätt att vaggas in i en falsk trygghet med att vi åker obesegrade till jumbon och nykomlingarna Lidköping, säger han. Men Lidköping blir bättre och bättre för varje match som går och de lär sig för varje spelad minut vad som krävs av dem i Elitettan. Att de dessutom inte gjort mål än kommer göra deras hunger efter just det vara enorm på lördag, inför hemmapublik dessutom. Vi måste hedra motståndet med ett lika seriöst angreppssätt som alla andra matcher. Annars kan vi få åka hem tomhänta, förklarar Olof.

Olof fortsätter med att säga att det är skönt för honom och hans tränarstab att det gått så bra direkt. Men ger mycket beröm till spelarna som uppträtt exemplariskt på försäsongen.
– Det är så klart skönt att vi plockat poäng tidigt. Det ger oss lite mer arbetsro under träningsveckorna. Även om tävlingssäsongen är en månad gammal så sträcker sig mitt och lagets arbete tillbaka till januari och spelarna har varit extremt lojala mot de idéer vi velat implementera, berättar Olof. Det är spelarna som förtjänar berömmet. Vi försöker ge dem så bra redskap som möjligt för att lyckas men det är i slutändan de som måste utföra arbetet när väl domaren blåser igång. Det har varit enormt glädjande att se med vilken disciplin spelarna har genomfört våra matchplaner hittills och kan vi fortsätta på det sättet tror jag att det kan bli en minnesvärd säsong, avslutar han.

Laget kommer att spela många matcher framöver berättar Olof och säger att Fanny gjorde illa sig på träningen i onsdags men att det fortfarande är oklart om hur läget ser ut inför helgen.
– Vi är inne i en tuff period nu, sett till spelschemat. F19 har dubbla matcher denna vecka och A-laget har dubbla matcher nästa vecka. Spelartruppen kommer att vara involverad i sju matcher på sjutton dagar, så det är naturligt att alla är lite slitna nu. Fanny Andersson trampade rejält snett under onsdagspasset och tränade inte idag, torsdag. Hon ska känna efter imorgon, fredag, hur det känns. Annars är alla så gott som hela. Alltid lite små skavanker när man är några omgångar in i serien, men inga större grejer.

Som vanligt kommer vi att twittra ut signifikanta händelser på vår Twitter, efter matchen kommer ett matchreferat upp på hemsidan så håll utkik efter det om ni inte kan besöka matchen på plats.

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch