Inför Kvarnsvedens IK – IK Sirius Dam

01082021_1627809725.jpeg

I morgon står damerna inför sin kanske tuffaste match för säsongen. Då bär det nämligen av till Ljungbergsplanen i Borlänge för match mot seriesuveränerna Kvarnsvedens IK.  

Kvarnsveden har radat upp 15 segrar och en enda förlust hittills och eftersom målvakten Adelaide Gay bara släppt in 10 bollar bakom sig samtidigt som målsprutan Tabitha Chawinga dundrat in hela 30 av lagets 50 mål har de skrapat ihop en plusstatistik på 40 mål.

Det går lite upp och ner med resultaten just nu. Vad beror det på?

– Det är en extremt jämn serie där alla kan plocka poäng av varandra, konstaterar Olof Unogård. Våra prestationer var lite knackiga efter sommaren men de stabiliserar sig allt mer. Jag tycker vi spelade ok mot Kalmar senast men när man möter ett så stabilt lag som de är just nu får man inte göra missar. Då får de med sig alla poäng hem.

Tidigare år har det varit rätt jämna fighter lagen emellan och i förra årets Elitettan skilde det bara tre poäng mellan lagen i sluttabellen och året före det slutade Sirius en bit högre än Kvarnsveden. I år har de dock lämnat Sirius efter sig i tabellen. Är det Tabitha Chawinga som är hela nyckeln till deras framgång?

– Det går inte att undkomma hennes betydelse för laget, tvåan i deras interna skytteliga har till exempel gjort fyra mål, säger Olof. Hade hon spelat i ett annat av topplagen hade det mycket väl kunnat vara de som var i serieledning. Sedan har de självklart andra styrkor, som ett starkt försvar som bara släppt förbi tio mål.

– Målglada lag släpper oftast in många mål dessutom men Kvarnsveden är både ett försvarskompetent lag och har spets framåt och det verkar vara ett framgångsrecept.

Kvarnsvedens IK _ IK Sirius FK

Lördag 22 augusti, 15:00

Ljungbergsplanen, Borlänge

Foto: Björn Pettersson

Lördagens match direktsänds av P4 och här nedan kan du lyssna på sändningen. P4 meddelar att länken kan visa annat för tillfället men när det är dags för matchen kommer den att vara korrekt.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch