Inför Kungsbacka DFF – Sirius Dam

01082021_1627810202.jpeg

Efter en strålande insats när favorittippade Djurgårdens IF slogs tillbaka med 2 – 0 på Studenternas väntar nu två raka bortamatcher. Först ut är Kungsbacka DFF, senare i dag.

Kungsbacka har haft ett tufft första år i Elitettan och är inblandat i en rafflande strid runt nedflyttningsstrecket tillsammans med Jitex och Älta. De få segrar som vaskats fram har dock till stor del kommit under senare delen av säsongen och hoppet om ännu en säsong i Elitettan lever i högsta grad hos Göteborgslaget.

När lagen drabbade samman på Studenternas i slutet av maj vann Sirius komfortabelt med 5 – 0 och det var egentligen aldrig någon fara på taket även om Kungsbacka tilläts hålla i bollen rätt mycket under första halvlek. Istället gick man till vila med 2 – 0 och i andra tog Sirius över totalt under sista trettio.

Vi dominerade kraftigt under sista tredjedelen av vårmötet och kunde ganska komfortabelt ta hem full pott. Tror du på en liknande matchbild även denna gång?

– Kungsbacka kämpar för allt de är värda för att hänga kvar i Elitettan, säger Olof Unogård. Det är en organisation med en tydlig vision om att etablera sig på elitnivå och att åka ur vore rätt ödesdigert för dem, så varje poäng är superviktiga i de matcher som är kvar. De har varit nära att plocka poäng av topplag i sina senaste två matcher (förlust hemma mot Djurgården 0-1 och förlust borta mot Hovås Billdal med 3-2), så vi kan inte alls räkna med en lika behaglig resa som senast. Vi måste gå in med en ödmjuk och professionell inställning och ta matchen på största allvar. Det kommer garanterat Kungsbacka att göra.

Topplaget Djurgården vältes med en kombination av väl genomförd matchplan och järnvilja senast. Hur mycket betyder den boosten framöver?

– Poängen betydde mycket för oss men kanske ännu mer för lagen ovanför oss, inte minst LB07 som förlorade mot Kvarnsveden. Det var en otroligt händelserik match som kunde slutat hur som helst. Vi sade innan matchen att Djurgården har många duktiga individualister men att vi är starkare som lag. Sådana jämna matcher brukar vinnas av det bättre fotbollslaget, så det var en enormt härlig seger. Känslomässigt kanske den skönaste i år.​

Truppen är fortsatt skonade från skador men hösten har kommit med en hel del förkylningar. Ingrid Wixner, Amanda Johansson, Malin Forssner, Tyra Kajgård, Tempest-Marie Norlin, Josefin Lindström och Ammy Wallin har alla dragits med eller åkt på sjukdomar under veckan och det är ännu osäkert vilka som hinner piggna till och hur tränarna formerar laget.

Kungsbacka DFF – IK Sirius FK

Lördag 12 september, 14;30

Tingbergsvallen

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch