Inför: Kungsbacka DFF – IK Sirius FK

01082021_1627845992.jpeg

I morgon bär det av söderut för Sirius damer. Närmare bestämt till Tingbergsvallen och match mot Kungsbacka DFF i Elitettans 17:e omgång.

Kungsbacka började årets säsong lite svajigt och blandade vinster och förluster om varandra . Precis som Sirius har man kommit ut som ett pånyttfött lag efter sommaruppehållet och klättrat en bra bit i tabellen. Vårmötet hemma på Studenternas slutade med en 2 – 0-seger för Sirius efter en tuff sammandrabbning där lagen turades om att hålla i kommandospaken.

Det är ett harmoniskt Sirius som ger sig av till matchen, styrkta av den allt längre segerraden efter sommaren.

– Det är skönt att åka med de här resultaten i ryggen, säger Fredrik Bernhardsson. Vi känner att vi är starka och har bra kapacitet och det bottnar i en trygghet i försvarsspelet. Det gör att vi kan släppa loss ordentligt. Vi har haft en bra träningsvecka och åker väl förberedda i morgon.

Kungsbackas mindre bra vårsäsong är inget som Fredrik låter sig förledas av. Tvärtom berömmer han Kungsbacka DFF.

– Det är ett riktigt bra lag som i mitt tycke är betydligt bättre än vad tabelläget påstår. Kungsbacka är ett spelande och konstruktivt lag som erbjuder en fin fotboll. Deras spel påminner en del om vårt så det ska bli en intressant match.

Truppen spikas först vid kvällens träning men Fredrik har tillgång till i stort sett hela truppen. En viss osäkerhet råder det dock med Stina Melin. Stina fick en känning i knäet efter en duell i matchen mot Kalmar senast och tvingades gå av träningen tidigare i veckan.

Bilden: Måljubel när Mikaela Björklund satte första målet mot Kungsbacka i hemmamötet. Foto: Björn Pettersson

 

 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch