Inför Karlstad BK: ”Vi är på väg åt rätt håll”

  • App
01082021_1627859357.jpeg

Årets första tävlingsmatch står äntligen för dörren! Sirius inleder på lördagen Svenska Cupens gruppspel borta mot Karlstad BK, med avspark klockan 16.00.

>> Truppen mot Karlstad BK
>> Se matchen i C More!

Sirius inleder Svenska Cupens gruppspel med att på lördagen klockan 16 ta sig an Karlstad BK på bortaplan. På Örsholmens konstgräs siktar Sirius förstås på att sparka igång tävlingssäsongen med årets första seger mot det nyblivna Division 1-laget, men motståndet ska inte underskattas.

– Det kommer bli en tuff batalj. Det är en plan utan läktare, vi vet inte hur konstgräset är och det gäller att kunna hantera läget oavsett förutsättningarna, säger Mirza Jelecak.

Efter förluster i årets två första träningsmatcher, med 3-2 mot Örebro SK och 1-0 mot sydkoreanska Jeonnam Dragons under träningslägret i Portugal är det nu skarpt läge för Blåsvart, som förutom Karlstad även möter Halmstad BK och Östersunds FK i cupgruppspelet.

– Det här blir verkligen ett bra test för oss, vi behöver spela ihop oss men hade önskat att ha någon spelare mer tillgänglig. Matchen i Portugal blev inte riktigt som vi tänkt oss, men det finns tendenser som visar att vi är på väg åt rätt håll. Nu vill vi att allt ska sitta ihop lite bättre, säger Mirza Jelecak.

Karlstad BK står alltså för motståndet efter att ha slagit ut IFK Åmål och Gefle IF på sin väg till gruppspelet. Man vann i fjol sin Division 2-serie och spelar därmed i Division 1 Norra 2019.

– Vi förväntar oss att de spelar snabbt framåt och tidigt in bakom oss, de lär gå hårt ut från start så det gäller att vi kan spela förbi förstapressen och sedan sätta tryck i djupled. Vi måste vara aggressiva i vårt försvarsspel, speciellt om de ställer sig lågt är det vår chans att såra dem, säger Mirza Jelecak.

Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch