Inför: Karlstad BK – IK Sirius

  • App
02082021_1627883832.jpeg

Sirius tar sig på onsdagskvällen an Karlstad BK på bortaplan i Svenska Cupens andra omgång, där en plats i vårens gruppspel står på spel. Matchen sparkar igång klockan 18.30 på Tingvalla IP.

>> Truppen mot Karlstad BK
>> TV | Björkström: ”Går inte att tumma på något”
>> Se matchen på Glimt.tv för 69:-

Sirius har tagit sig till sju raka gruppspel sedan Svenska Cupens format gjordes om, och siktar förstås på ett åttonde. På andra sidan står återigen division 1-laget Karlstad BK, som Blåsvart ställdes mot så sent som i februari i cupens senaste gruppspel. På onsdagen klockan 18.30 är det avspark i den andra omgången på Tingvalla IP.

Det blev en tung förlust men ett stort spelmässigt kliv framåt i helgens allsvenska möte med IFK Norrköping, och Sirius tränare Mirza Jelecak tar flera bitar med sig från söndagens match på Studenternas.

– Det var en betydligt bättre prestation än i matcherna innan, och en jämn fotbollsmatch som kunde gått åt vilket håll som helst, där vi egentligen skapade fler målchanser än Norrköping. Sedan behöver vi bli bättre i offensivt straffområde, och på att skydda vårt eget, säger Mirza Jelecak.

I fjol tog sig Karlstad BK genom seger mot Gefle IF i den andra omgången ända till vårens gruppspel. Där skrällde man till med en 3-2-seger mot Östersund, men föll hemma mot Sirius med 2-0 efter två mål av Jonas Lindberg. Till årets andra omgång tog man sig genom att besegra division 4-laget Högsäters GF i början av juli, och nu är det alltså dags för 2019 års andra cupmöte mellan Sirius och Karlstad BK.

Sedan matchen i slutet av februari har Karlstad tagit sig till en tredje plats i Division 1 Norra efter 19 spelade omgångar, tre poäng bakom Umeå FC på kvalplatsen. Liridon Selmani (14 mål) och Victor Edvardsen (11 mål) ligger båda med i toppen av skytteligan, och under sommaren han man också förstärkts av förre Siriusyttern Johan Andersson som lånats in från Djurgården. Han gjorde mål i 3-0-segern mot Team TG, som följdes upp av 2-2 mot Vasalund i lördags.

– Karlstad är ett topplag i Division 1 som tydligt satsar uppåt, och har flera duktiga spelare. Det blir inte lätt, utan det blir en tuff match där vi förhoppningsvis kommer att ha ett övertag men måste vara bra i de moment som avgör fotbollsmatcher, säger Mirza Jelecak.

Inte på plats? Matchen tv-sänds på Glimt.tv till en kostnad av 69 kronor.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch