Inför: Kalmar FF – IK Sirius

  • App
01082021_1627854429.jpeg

Sirius möter på söndagen Kalmar FF på bortaplan i allsvenskans 21:a omgång. Klockan 15.00 sparkar matchen igång på Guldfågeln Arena.

När Blåsvart på söndagen tar sig an sin tredje match under den senaste veckan är det, efter cupavstickaren till Karlstad, tillbaka till allsvenskan som gäller. I seriens 21:a omgång sparkar man igång mötet mot Kalmar FF klockan 15.00 på Guldfågeln Arena.

Efter hemmaförlusten mot Norrköping senast, följd av en lite avslagen cupmatch i Karlstad, vill Blåsvart nu förstås studsa tillbaka med en insats likt den i 3-0-segern borta mot Halmstad dessförinnan. Kim Bergstrand tror att man har goda förutsättningar för det.

– Vi har varit stabila över tid, vi förlorade visserligen sist men det var ändå en okej insats. Vi gav bort bollen för mycket under en halvtimme av matchen och blev straffade för det. Vi har ganska mycket nytt i truppen, så vi måste fortfarande hitta att alla ska förstå varandra och bli samspelta, men jag tycker vi hittat en stabilitet, säger Kim Bergstrand.

>> Supporterbuss till matchen mot Kalmar
>> Truppen mot Kalmar FF

MOTSTÅNDARNA
Med guldtränaren från 2008 Nanne Bergstrand tillbaka vid rodret är Kalmar FF efter sommaren ett av seriens formstarkaste lag. Man har gått segrande ur fyra av sina fem senaste allsvenska matcher. Segrarna mot AFC, AIK och IFK Göteborg följdes visserligen av en plötslig 6-0-förlust borta mot Malmö FF, men borta mot GIF Sundsvall senast kom en ny viktig seger med 3-1, som gjorde att smålänningarna distanserade sig ytterligare från den bottenstrid som man varit indragna i under hela våren.

Just nu är den en tolfteplats i tabellen som gäller för ett efter en tuff vår pånyttfött Kalmar. Truppen har under sommaren förstärkts med bland andra hemvändande Jonathan Ring, erfarne anfallaren Erton Fejzullahu samt norske landslagsmittfältaren Harmeet Singh.

– De har väldigt mycket nytt både i spelartruppen och på tränarbänken, och jag tycker de är betydligt rakare i ryggen och ser ut att tro väldigt mycket på vad de håller på med nu, både offensivt och defensivt. De ser spännande ut, spelar ett väldigt varierat spel och kan anfalla och göra mål på många sätt, säger Kim Bergstrand.

TIDIGARE MÖTEN
Sirius hade inga problem att avfärda Kalmar senast lagen möttes, i slutet av april. Matchen, som spelades på Gavlevallen i Gävle, slutade 3-0 i blåsvart favör efter en dominant insats. Ett cupmöte på Studenternas 2011, som Kalmar vann med 1-0, är annars det enda tidigare mötet lagen emellan. Söndagens besök på Guldfågeln Arena i Kalmar blir Sirius första.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch