Inför: Kalmar FF – IK Sirius

  • App
02082021_1627864066.jpeg

Sirius tar sig på söndagen klockan 15.00 an Kalmar FF på bortaplan i sin första allsvenska match för säsongen 2019.

>> Truppen mot Kalmar FF
>> Supporterinfo: Kalmar borta 31/3
>> Rydström: ”Vill att spelarna gillar situationen”
>> TV | Christer Gustafsson inför premiären
>> TV | Ståhl inför premiären: ”Fruktansvärt taggad”

Allsvenskan är tillbaka, och Sirius är redo att sparka igång sin tredje raka säsong i landets högsta serie. Blåsvarts match borta mot Kalmar FF inleder på söndagen klockan 15 säsongen tillsammans med matcherna AIK – Östersund och Falkenberg – Örebro, innan ytterligare två matcher har avspark 17.30 och tre måndagsmatcher fullbordar den första omgången.

Sirius tar sig alltså an Kalmar FF på Guldfågeln Arena. KFF, under ledning av nye tränaren Magnus Pehrsson (som tog Sirius till Superettan 2006), var inte med i Svenska Cupens gruppspel utan har bara haft träningsmatcher som uppvärmning inför seriestarten. Man avslutade försäsongen med att besegra Östers IF med 2-1 i genrepet för en vecka sedan.

Fjolårets allsvenska tia har en namnstark spelartrupp framför allt genom bröderna Viktor och Rasmus Elm. Brasilianske mittfältaren Romário är en annan nyckelspelare, och under vintern har man förstärkt laget med bland annat förre Häcken-strikern Moestafa El Kabir.

Det första allsvenska mötet Kalmar och Sirius emellan bjöd på blåsvart propagandafotboll när Sirius besegrade KFF med 3-0 i den till Gavlevallen flyttade hemmamatchen våren 2017. På Guldfågeln Arena har Blåsvart haft det svårare, man föll med 4-2 hösten 2017 och 1-0 i maj 2018. Det senaste mötet lagen emellan slutade 1-1 i allsvenskans sista omgång på Studenternas förra året.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch