Inför Kalmar FF - IK Sirius

1500x1000_KFF_borta

I sista matchen av Svenska Cupens gruppspel möts Sirius och Kalmar i en direkt avgörande match om avancemang. Blåsvart behöver tre poäng för att gå om Kalmar i tabellen, medan det räcker med ett kryss för hemmalaget för att säkra platsen i kvartsfinal. Matchen börjar kl.17:30 på Gastens IP. 

Sirius

Huvudtränare Daniel Bäckström inför matchen

Förutsättningarna är glasklara inför dagens match – en vinst behövs för avancemang från gruppen. Vad blir nyckeln för att få med sig tre poäng hem till Uppsala?
– Ingen behöver tveka på motivationen som finns i gruppen, och viljan att åka ner till Kalmar och ta tre poäng – där är vi hundraprocentiga. Idag möts två lag som tycker om att ha bollen, det kommer bli viktigt att vi prickar det som vi tränar på och vill vara bra på i den delen. Samtidigt behöver vi vara skickliga under perioderna då vi inte har bollen och lyckas hitta en bra balans mellan anfall- och försvarsspel.

Vad är viktigt att tänka på när Kalmar FF står för motståndet?
– Det viktigaste för oss idag är att vi lyckas med en matchplan som handlar om det som vi tror på och det som vi är bra på. Att möta en allsvensk konkurrent på bortaplan är alltid en svår match. I de svåra matcherna är det ännu viktigare att vi gör det som är vår identitet och spelar den fotbollen som vi är bra på. Kalmar påminner till viss del om hur vi vill spela, det kommer bli det laget som lyckas bäst med sin grej som vinner matchen.

Hur ser i tillgängligheten ut i laget?
– Vi har åkt ner med 20 spelare till Kalmar. David Mitov Nilsson, Patrick Nwadike, Edi Sylisufaj, Yukiya Sugita och Noel Hansson är inte tillgängliga till matchen. Vårt senaste nyförvärv Kevin Wright har rest med laget och ingår i dagens matchtrupp.

Sirius senaste matcher
Sirius-Flora Tallinn: 4-1
Sylvia-Sirius: 0-3
Sirius-Trelleborg: 2-2

Motståndarna

  • Kalmar slutade på en sjätteplats i Allsvenskan med 47 poäng.
  • Laget innehar förstaplatsen i gruppen efter två raka vinster i de inledande matcherna mot Trelleborg och Sylvia.
  • Kalmar FF tog fyra poäng i mötena med Sirius under fjolårssäsongen, mötet på Studenternas slutade 1-1 och mötet på Guldfågeln Arena slutade 3-1.

Kalmars senaste matcher
Öster Kalmar: 0-0
Kalmar-Trelleborg: 2-1
Sylvia-Kalmar: 0-2

Måljakten

Bidra med en valfri summa varje gång Blåsvart gör mål.

>> Till måljakten.

TV-sändning

Du följer sändningen på cmore.se. Har du inte ett abonnemang kan du använda nedan länk för att ge Sirius en kickback i samband med att du registrerar ett nytt C More-abonnemang. Samtliga cupmatcher sänds av C More.

–> Till Cmore

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch