Inför: Kalmar FF – IK Sirius

  • App
01082021_1627857479.jpeg

Kalmar FF är Sirius nästa allsvenska motståndare. Säsongens åttonde allsvenska match sparkas igång på Guldågeln Arena klockan 19.00 på måndagskvällen.

>> Truppen mot Kalmar FF

På måndagskvällen väntar en tuff match borta mot formstarka Kalmar FF för Sirius. Blåsvart är ute efter nya poäng efter en ny tung förlust med 4-2 hemma mot Örebro för en vecka sedan.

I det Siriuslag som på måndagsförmiddagen gav sig av mot Kalmar saknades Christer Gustafsson, som ursprungligen fanns med i truppen men tvingades lämna återbud på grund av en stukad fot.

Kalmar FF har tre raka segrar i Allsvenskan. Efter 1-0 borta mot Trelleborg hemmaslog man Malmö med 3-0 på Guldfågeln Arena, och nu senast Dalkurd med 2-1 på bortaplan. Bland nygamle tränaren Nanne Bergstrands viktigaste spelare finns t.ex. den offensive brassen Romário och rutinerade lagkaptenen Viktor Elm.

– Vi möter ett välorganiserat lag som är bra framför allt på hemmaplan och dessutom är i bra form. Det är ett genuint fotbollslag som är väldigt bra på fasta situationer och kontringsspel dessutom, och har en bra blandning mellan fysik och teknik, säger Kim Bergstrand.

Särskilt fokus har Sirius lagt på omställningar inför kvällens match.

– Vi måste vara väldigt bra i omställningsspelet när bollen byter lag, det blir väldigt viktigt, säger Kim Bergstrand.

Lagen tog tre poäng var av varandra under fjolåret. Efter att Sirius först tagit en säker 3-0-seger i den hemmamatch som flyttades till Gavlevallen i april drog Kalmar det längsta strået på sin hemmaplan i augusti då man vann med 4-2.

Är du inte på plats på Guldfågeln Arena ikväll kan matchen ses på C More.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch