Inför: Jönköpings Södra IF – IK Sirius

01082021_1627805417.jpeg

För Sirius herrar väntar imorgon tisdag en av årets tuffaste matcher, då serieledande Jönköpings Södra står för motståndet borta på Stadsparksvallen kl 19:20, en match som sänds i TV4 Sport.

Spelet sitter minst lika bra som tidigare, men både otur och kanske framför allt oskärpa har gett Sirius två raka 1-1-matcher i Superettan, senast hemma mot AFC United. Imorgon tisdag måste målchanserna sitta, för då väntar årets kanske tuffaste match så här långt. Serieledande Jönköpings Södra IF står för motståndet på Stadsparksvallen i Jönköping kl 19:20, och Blåsvart ser fram emot utmaningen. Matcherna duggar dock tätt just nu, morogondagens blir den tredje på åtta dagar innan det blir match igen på lördag, något som såklart sliter på truppen.
– Man får försöka vila dem som är trötta och som det blir risk för skador på om det går, vilket vi gjorde med Johan (Andersson) sist. Sedan blir ju intensiteten i matcherna säkert lägre, nu har jag inga sådana siffror men jag kan tänka mig att antalet löpmeter blir lite färre för varje spelare jämfört med om man spelar en match i veckan, säger Kim Bergstrand.

Superettantabellen har varit i stort sett oförändrad på senare tid. Sirius ligger fortsatt fyra, bara två poäng efter trean Varberg som även de kryssade, 0-0 mot femman Degerfors, i den senaste omgången. Att tvåan Östersund och ettan Jönköping samtidigt vann gjorde att de gjorde ytterligare ett litet ryck ifrån sina toppkonkurrenter, mellan Sirius och Jönköping skiljer med 11 omgångar spelade nu hela 10 poäng. Tisdagens och onsdagens tolfte omgång är dock en chans för de jagande lagen att äta ikapp en stor del av poänggapet, förutom tisdagens möte mellan Jönköping och Sirius möter även Östersund och Degerfors varandra under onsdagen, samtidigt som Varberg spelar borta mot AFC United.

Fjolårsfyran Jönköpings Södra var topptippade som den kanske största favoriten inför denna säsong och har minst sagt levt upp till förväntningarna. Med nio segrar, en oavgjord och en förlust leder man serien tre poäng före Östersund, och särskilt hemma på gemytliga Stadsparksvallen har man varit starka, med sex segrar av sex möjliga. I fjol skakade Sirius länge smålänningarna på Stadsparksvallen efter Niklas Busch Thors drömskott till 1-0, men tappade i slutminuterna och föll till slut med 3-1. En liknande vändning stod J-Södra för senast i lördags, då man låg under med 1-0 borta mot Utsikten ända fram till den 83:e minuten, varefter lagkaptenen Tommy Thelin med två mål vände matchen till en ny 2-1-seger för de grönklädda, som av totalt nio segrar har vunnit åtta med uddamålet, undantaget endast en 5-2-seger mot segerlösa tabelljumbon Brommapojkarna. De enda poängtappen har kommit i den oavgjorda matchen mot tvåan Östersund och förlusten mot trean Varberg – något som kanske kan tala för fyran Sirius i denna match. Att det blir en intressant och spännande drabbning på Stadsparksvallen är det dock inte tu tal om.
– De har ju hysteriskt självförtroende och en enorm medgångsvåg Jönköping. De har haft samma lag i ett par år nu och klarat sig bra ifrån skador, och framgång föder framgång. De är rutinerade och stabila och har en så hög lägstanivåp så de lyckas vinna även när de inte är på topp, det brukar vara ett bra tecken på att man hittat rätt nivå. Men det är inte så att de är oslagbara på något sätt. Det är kul att möta bra motstånd, förhoppningsvis behöver man inte sköta all dans själv. Jag tycker vi har presterat ganska bra under några veckor nu, men kanske inte fått fullt betalt för det, så jag hoppas vi kan vara jämna över hela matchen och prestera på den nivå som vi har gjort ett tag.

För er som inte är på plats för att stötta Blåsvart så tv-sänds matchen, som sparkar igång kl 19:20, i TV4 Sport. I annat fall kan ni som vanligt även följa den målmässigt via vår Twitter.

Trupp
1 Andreas Andersson
4 Oscar Pehrsson
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
10 Stefan Silva
11 Jonathan Lundbäck
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
18 Nicklas Maripuu
19 Christer Gustafsson
20 Moses Ogbu
21 Andreas Eriksson
22 Daniel Ahonen
25 Carl Nyström
27 Jonatan Berg
30 Lukas Jonsson
33 Erik Figueroa

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch