Inför: Jitex Mölndal BK – IK Sirius

01082021_1627805023.jpeg

På söndagseftermiddagen kommer Sirius att möta Jitex Mölndal BK borta på Åbyvallen. Målvakterna Emma Holmgren och Clara Ringmar är tillbaka för spel samt Aisha Faiqi som nästan är helt fri från sin fotskada.

Sirius kommer senast från 1-0 vinst mot Sunnanå efter en rejäl uppvisning av taktisk disciplin. Nu ställs man mot västkust-gänget Jitex Mölndal BK som har inlett säsongen med en vinst och en förlust.

Förra matchen var en rejäl urladdning i känslor efter den sena vinsten mot Sunnanå SK. Dessutom skadade sig målvakten Clara Ringmar så man fick spela 30 minuter med utespelaren Märta Säfström i mål.

Inför matchen mot Jitex Mölndal så är i princip båda målvakter färdiga för spel då Emma Holmgren tränade för fullt i torsdags och borde göra comeback mellan stolparna på söndag och Clara förväntas kunna träna för fullt.

Jitex Mölndal BK åkte ur damallsvenskan föregående säsong där man inte lyckades vinna en endaste match. Men det är alltså ännu ett rutinerat lag som Sirius ställs mot.

Intervjuer med Olof Unogård och Stina Melin finner du på vår youtube och här på hemsidan under media.

Vi kommer att twittra om matchen som vanligt på vår Twitter och ett matchreferat kommer upp här på hemsidan sent på söndagen eller måndag morgon. Olof Unogård och hans tränarstab kommer att skriva det så håll utkik på hemsidan samt Facebook.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch