Inför Jeonnam Dragons: ”Vi vill hitta en stabilitet”

  • App
01082021_1627859294.jpeg

En vecka in på träningslägret i Portugal ställs Sirius på torsdagen inför säsongens andra träningsmatch. På Estadio da Nora sparkar man igång matchen mot Jeonnam Dragons FC klockan 17.00 svensk tid.

OBS! I en tidigare version av denna artikel angavs en felaktig spelplats för matchen. Matcharenan är Estadio da Nora i Ferreiras.

För en vecka sedan lämnade Sirius svensk mark för årets träningsläger i Portugal, där man imorgon spelar sin andra träningsmatch för året mot sydkoreanska Jeonnam Dragons.

I den lilla staden Albufeira på Algarve-kusten har det så här långt blivit sju träningspass och en ledig dag med gemensamma aktiviteter.

– Vi har haft det jättebra så här långt, verkligen. Vi har haft bra träningar som vi fått ut mycket av, vi har både kunnat prata mycket taktik och fått ihop gruppen på ett bra sätt. Sista dagarna har solen varit framme också, säger Mirza Jelecak.

– Innan vi kom ner blev vi flyttade till ett bättre hotell som ligger tre minuters promenad från träningsplanen, och både planerna och maten är bättre än de var i fjol, så faciliteterna är vi också nöjda med.

Nu ligger fokus helt på torsdagens match, och 3-2-förlusten mot Örebro i säsongspremiären för en och en halv vecka sedan gav en hel del besked om vad man skulle fokusera på fram till dess.

– Vi gjorde mycket bra mot Örebro, men nu ska vi bli bättre. De senaste dagarna har vi fokuserat ganska mycket på försvarsspelet och att förtydliga våra roller i det. Vi vill hitta en stabilitet och vilka signaler vi letar efter där. Men vi vill bli bättre i alla delar, säger Mirza Jelecak.

För motståndet står alltså sydkoreanska Jeonnam Dragons FC, som i fjol degraderades till K League 2 efter att ha spelat i landets högsta division sedan 1995. Klubbens största framgångar är en andraplats i ligan 1997 och tre inhemska cuptitlar.

Inte helt lättscoutat motstånd kan tyckas, men i Siriuslägret har man ändå skaffat sig en hyfsat bra bild.

– Det är svårt, men vi vet en del. Vi har sett deras senaste match, men det verkar som att de bytt tränare sedan dess så det är lite oklart. Det vi såg var i alla fall att de är väldigt fysiska och springer mycket, inga bolltrillare direkt. De spelar ganska direkt och jobbar hårt. Det blir ett bra test för oss, det är ett bra motstånd med en hög nivå på spelarna, säger Mirza Jelecak.

Indisponibla i Sirius inför torsdagens match är Stefano Vecchia, Sam Lundholm, Robert Åhman Persson och Christer Gustafsson som återhämtar sig från skador och skavanker samt Jesper Arvidsson som är avstängd. Startelvan publiceras på torsdag förmiddag.

Matchen tv-sänds i C More och sparkar igång klockan 17.00 svensk tid på Estadio da Nora i staden Ferreiras.

>> Se matchen i C More!

Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch