Inför: IK Sirius – Västerås SK

  • App
02082021_1627885813.jpeg

Imorgon klockan 1230 är det dags för andra matchen i Svenska Cupens gruppspel. Den här gången är det Västerås SK som väntar på Vinkingavallen i Täby.

Sirius fick bästa tänkbara start i cupspelet efter hela 8-1 mot Sollentuna förra helgen. Det var mycket som såg väldigt bra ut då.

Vi ringer upp assisterande tränare Theodor Olsson för att höra hur stämningen är runt laget efter storsegern mot Sollentuna.

” Känslan efter förra matchen är såklart väldigt bra. Framförallt för att vi kunde se att vi gjorde mycket av det vi tränat på att göra. Vi fick se ett kvitto på att det vi gör funkar. Det var jag glad över att se.”

Hur är skadeläget i truppen?

” Adam Hellborg fick en hjärnskakning i matchen mot Sollentuna och kan troligen spela nästa helg men han är inte med i morgon. Sedan är det Nahom Girmai som har problem med en ljumske.”

Sollentuna spelar ju i Division 1. Hur resonerar ni över att det är ett lag från Superettan den här gången.

”Vi har inte lagt så mycket fokus på motståndarna den här veckan heller. Vi har kollat på några klipp men inte mer än så. Västerås är ett lag som spelar tufft i närkamperna. Vi vet ju också att de är ett rival-möte för våra supportrar så det blir en extra krydda.”

Finns det någon specifik detalj ni kollat på till den här matchen?

”Inte mer än att vi har tränat på att skydda oss mot kontringar och så där.”

Hur mycket fokus lägger man annars på motståndarna?

”Det är väldigt olika från tränare till tränare. Jag och Henrik lägger inte så mycket fokus på specifika motståndare. Det ger självförtroende att inte fundera för mycket på hur de andra spelar.”

Det känns som om det mesta är väldigt positivt runt Sirius just nu?

”Vi pratade lite om det i veckan, säger Theodor Olsson. Spelarna själva fick nämna grejer som gör att folk trivs och då sade de saker som att alla bryr sig om varandra, att det inte finns några hierarkier, att alla lyssnar på varandra, att varje röst är lika mycket värd och att det finns en vinnarmentalitet mitt i allt detta.”

Sirius möter Västerås SK i andra omgången av Svenska Cupen på Vinkingavallen i Täby lördag 29 februari klockan 1230.

Nästa lördag 7 Mars väntar sedan IFK Göteborg på bortaplan, Valhalla IP klockan 1230.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch