Inför: IK Sirius – Varbergs BoIS

01082021_1627805467.jpeg

Sirius herrar spelar på söndagen klockan 16 årets hittills mest spännande match, då man möter Varbergs BoIS hemma på Studan i en viktig drabbning i Superettans toppstrid.

För drygt två veckor sedan bortabesegrade Sirius Värnamo med 5-1, och efter två veckor med tid för både en kortare ledighet, hård träning och midsommarfirande hoppas man ha konserverat den fina form som efter några matcher med fint spel men sämre utdelning till slut utmynnade i den förkrossande segern på Finnvedsvallen. Imorgon söndag kl 16 möter man Varbergs BoIS hemma på Studan i ett spännande toppmöte där segraren tar hand om tredjeplatsen i tabellen efter Superettans fjortonde omgång. Med sju raka macher utan förlust, och ännu obesegrade på hemmaplan, kan Sirius i vårens två sista macher ge sig själva riktigt slagläge inför hösten.
– Vi har spelat bra under en ganska lång tid, alla resultat har väl inte varit briljanta men å andra sidan har vi bara förlorat en av tretton matcher, så vi är svåra att slå i alla fall. Det är en bra vana. Spelet har ganska långa stunder varit bra, vi behöver knyta ihop säcken lite bara. Nu har vi haft ett par bra veckor och tre dagars ledighet förra helgen, det har varit nödvändigt och bra att kunna träna ordentligt. Det känns som att vi har en ganska fräsch trupp, säger Kim Bergstrand.

För närvarande innehar Degerfors förvisso tredjeplatsen i tabellen efter att ha tjuvstartat den fjortonde omgången genom att 1-0-besegra Syrianska, precis som tvåan Östersund gjorde mot Mjällby. När efter den trettonde omgången tredjeplacerade Varberg och fyran Sirius drabbar samman avgörs vilket lag som egentligen skall inneha tredjeplatsen efter fullbordad omgång. På söndagen spelas också ytterligare tre matcher i Superettan, i den fjortonde omgång som avslutas först på tisdag.

Varbergs BoIS gör sin fjärde raka säsong i Superettan, och efter en elfte och en trettonde plats smög man sig i fjol ända upp på en åttonde efter en stark säsong. Inför årets säsong gick man lite under radarn, men har så här långt i år stått för sin bästa säsong någonsin. Trots att man bara gjort 13 mål (lika många som tolfteplacerade Värnamo) låg man efter 13 omgångar trea, mycket tack vare ett ramstarkt försvar och bara sju insläppta mål – tre färre än Syrianska med det näst tätaste försvaret. En stor del av de få målen de grönsvartklädda gjort har kommit från norrmannen Mats André Kaland, som gjort fem mål, och en annan framträdande spelare är mittfältaren och lagkaptenen Robin Tranberg. Precis som Sirius kommer Varberg från en seger i den senaste omgången, för deras del en meriterande 1-0-seger mot serietvån Östersund hemma på Påskbergsvallen, där man tidigare också besegrat serieledarna Jönköping. Även när man besökte Studan redan i andra omgången i fjol tog man en tung 3-2-skalp, men Sirius utjämnade den inbördes ställningne när man på hösten tog en stabil 2-0-seger på bortaplan.
– Det är kul att det är lite toppkänning i matchen. Det är två olika stilar som möts, Varberg är ganska defensivt balanserade och  bygger mycket på sitt kontringsspel, så det blir intressant. Bara vi vinner så är vi väldigt tacksamma. De är välorganiserade, fysiska, tuffa på fasta situtioner, de bygger mycket på att såra motståndarna med omställningar. Vi gjorde en jättebra bortamatch mot dem i fjol, så det får vi ta med oss.

I Siriustruppen ljusnar skadeläget betänkligt på vissa håll, såväl Ian Sirelius som Kalle Larson och Gustav Thörn är med i matchtruppen igen efter ganska lång frånvaro på grund av skador. För Kim Skoglund, som trampade olyckligt snett i matchen mot Värnamo, har foten dock ännu inte blivit bra, och han saknas liksom likaledes fotskadade Jonatan Berg, tillsammans med sedan tidigare skadade Patrick Hopkins och Niklas Bush Thor.

>> Köp biljetter
>> Facebookevenemang

Trupp
1 Andreas Andersson
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
9 Ante Björkebaum
10 Stefan Silva
11 Jonathan Lundbäck
14 Ian Sirelius
15 Gustav Thörn
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
18 Nicklas Maripuu
19 Christer Gustafsson
20 Moses Ogbu
21 Andreas Eriksson
22 Daniel Ahonen
25 Carl Nyström
33 Erik Figueroa

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch