Inför: IK Sirius – Varbergs BoIS

01082021_1627845731.jpeg

Med fem raka segrar har Sirius tagit och stärkt sitt grepp om serieledningen i superettan. 2-0-segern borta mot Ängelholm senast kom inte efter någon felfri insats, men gav icke desto mindre tre nya poäng. När Blåsvart imorgon lördag klockan 16 tar emot Varbergs BoIS hemma på Studan hoppas man kunna få till alla delarna.

– Vi har haft bra träningar och alla känns väldigt förberedda på vad de ska göra där ute, så vi har bra förhoppningar om att vi ska kunna göra en lika bra match som vi gjorde mot dem på hemmaplan förra året, och inte slarva bort segern som vi gjorde den gången (2-2 var resultatet då), säger Thomas Lagerlöf.

Förlorat har Blåsvart inte gjort på sju matcher, men den senaste förlusten kom mot just morgondagens motståndare Varberg. På Påskbergsvallen i slutet av maj stod Sirius för en av årets blekare insatser och föll med 1-0. Den matchen var inledningen på en fem matcher lång segersvit för Varberg, som snabbt klättrade i tabellen. Efter två raka förluster, 2-4 mot GAIS och senast 0-2 mot AFC United, ligger nu hallänningarna parkerade på en sjätte plats i tabellen.

– Varberg är ett väldigt tydligt lag, som är bra på det de gör. De är svårspelade, och vi har haft svårt för dem. Vi måste hantera deras spel, men också vara skickliga i det vi gör. Det är en balansgång mellan att vara tillräckligt hotande, skapa målchanser och gå på genombrott kontra att inte förlora bollen i fel lägen så de får kontra, för de är väldigt bra i sitt omställningsspel, säger Thomas Lagerlöf.

I Sirius trupp saknas förutom tidigare skadade nu även Oscar Kindlund på grund av sjukdom och Jesper Arvidsson som tvingades kliva av med en vadskada i matchen mot Ängelholm. För honom lär ytterligare ett par veckors vila vänta innan han kan vara aktuell för spel, medan Christer Gustafsson som även han saknas imorgon ser ut att kunna närma sig spel under den kommande veckan.

Vi ses på Studan klockan 16!

>> Köp biljetter

Trupp
1 Benny Lekström
2 Jakob Bergman
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
6 Patrick Hopkins
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
10 Dragan Kapcevic
11 Alexander Nilsson
13 Kyria Kambusi
14 Ian Sirelius
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
20 Moses Ogbu
30 Lukas Jonsson

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch