Inför: IK Sirius – Trelleborgs FF

01082021_1627844521.jpeg

På lördagen klockan 18 möter Sirius herrar nykomlingen Trelleborgs FF hemma på Studan.

Efter den fantastiska insatsen och 6-0-segern hemma mot Degerfors kom det en rejäl spelmässig baksmälla för Sirius i 1-0-förlusten borta mot Varberg senast. När Blåsvart på lördagen klockan 18 tar emot Trelleborgs FF hemma på Studan hoppas man kunna hitta tillbaka till det vinnande spel som gav tre raka segrar fram till förra helgen.

– Vi har pratat ut vad som hände i Varberg. Första halvlek var inte bra, det var långsamt bolltempo och en hel del förlorade dueller, men vi hade ändå någon slags kontroll och struktur. I andra halvlek gick det utför. Vi tappade helt lugnet och började jaga en och en istället för att ta ansvar som ett lag. Så det har inte blivit så mycket taktiska detaljer, utan mer om att kunna hålla ihop laget och inte drabbas av panik när det går emot, säger Thomas Lagerlöf.

Efter tre säsonger i Division 1 tog sig Trelleborgs FF, i allsvenskan senast 2011, genom att vinna Division 1 Södra i fjol med stor marginal tillbaka till Superettan. Efter seriens första tredjedel har man lagt sig stabilt i mitten, på en åttondeplats i den fortsatt mycket jämna tabellen. Framför allt under de senaste omgångarna har poängen börjat trilla in när, 2-0-segern borta mot IK Frej följdes upp av 4-0 hemma mot Ljungskile. Senast fick man nöja sig med 1-1 hemma mot GAIS, men skåningarna verkar onekligen vara på gång. Lagets kanske mest namnkunnige spelare, och bäste målskytt så här långt med fyra fullträffar, är anfallaren Marcus Pode som inför årets säsong återvände efter allsvenskt spel med Örebro. Där finns också rutinerade yttern Kristian Haynes, och målvakten Fredrik Persson som varit klubben trogen ända sedan ankomsten år 2000.

Lördagens match på Studan har alla förutsättningar att kunna bli en öppen och anfallsinriktad historia, tror Thomas Lagerlöf.

– Det är kul att alla nykomlingar i år är bra lag som spelar en fin fotboll. Pigga och tydliga i vad de vill göra, med en offensiv läggning. Trelleborg spelar en trevlig fotboll och tror på det de sysslar med, de går gärna i press när de har chansen och har ett offensivt balanserat lag, vanligtvis med två bollskickliga, offensivt lagda centrala mittfältare. Sådana lag är alltid roliga att möta och jag tror att det kan bli en trevlig fotbollsmatch.

I Sirius trupp görs ett par förändringar jämfört med senast. Daniel Ahonen är inte med efter mindre skadeproblem i veckan och Gustav Thörn kommer att spela match med U19. In kommer istället Kyria Kambusi.

Vi ses på Studan klockan 18! #UppsalaärBlåsvart

>> Köp biljetter!

Trupp
1 Benny Lekström
2 Jakob Bergman
3 Karl Larson
5 Paul Torres
6 Patrick Hopkins
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
9 Ante Bjökebaum
10 Dragan Kapcevic
11 Alexander Nilsson
13 Kujtim Bala
14 Ian Sirelius
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
18 Nicklas Maripuu
30 Lukas Jonsson
Kyria Kambusi

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch