Inför: IK Sirius – Trelleborgs FF

01082021_1627857552.jpeg

Sirius spelar på lördagen sin näst sista hemmamatch innan VM-uppehållet. Klockan 16.00 sparkar matchen mot Trelleborgs FF igång på Studenternas.

>> Truppen mot Trelleborgs FF
>> Köp biljetter

Med bara tre matcher kvar att spela innan allsvenskan går på VM-uppehåll tar sig Sirius på lördagen an Trelleborgs FF hemma på Studan, med avspark klockan 16.00. Efter 1-0-förlusten borta mot Kalmar i måndags har Blåsvart laddat om för att studsa tillbaka och avsluta våren på bästa sätt. Först genom att ta årets första hemmaseger.

Efter att ha släppt in tidiga baklängesmål såväl i Kalmar som i tidigare matcher är det en av Sirius fokuspunkter inför lördagen.

– Vi har fått olyckliga inledningar på de senaste matcherna och det blir väldigt centralt för oss att försöka dominera matchen och framför allt ta ledningen mot Trelleborg. Vi gjorde en okej insats i Kalmar men har för dålig kvalitet framför allt i offensivt straffområde, säger Kim Bergstrand.

Trelleborgs FF har inför sitt besök i Uppsala hittat en formtopp. Efter en tuff inledning på serien har nykomlingarna från sydvästra Skåne på sina tre senaste matcher lyckats besegra både IFK Norrköping och Malmö FF. Till Studenternas kommer Patrick Winqvists mannar med 1-0-segern hemma mot MFF i söndags färsk i minnet.

– Det är ett lag med betoning på lag; lojala, hårt arbetande och välorganiserade. De gjorde det fantastiskt bra mot Malmö, det var en riktigt bra laginsats där de visade vilken nivå de kan hålla, säger Kim Bergstrand.

Senast Sirius mötte Trelleborg var i Superettan 2016, då Blåsvart gick segrande ur båda mötena. 2-1 på Studenternas och 2-0 borta på Vångavallen var resultatet då. Efter att Sirius tagit klivet upp till allsvenskan efter den säsongen följde Trelleborg efter året därpå. I fjolårets superetta slutade TFF på en tredje plats och besegrade Jönköpings Södra i kvalet för att återvända till landets högsta serie för första gången sedan 2011.

Vi ses på Studan! Säkra din biljett här.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch