Inför: IK Sirius – Syrianska FC

01082021_1627807415.jpeg

På söndagen klockan 18:00 möter Sirius herrar Syrianska FC hemma på Studan i Superettans 18:e omgång.

Sirius må ha åkt på en tung smäll i och med 1-0-förlusten borta mot Brommapojkarna för en knapp vecka sedan, och därmed fått ett slut på den tio matcher lång obesegrade sviten, men man är fortsatt obesegrade på hemmaplan när man som serietrea går in i söndagens möte med sjätteplacerade Syrianska på Studan. Trots förlusten fanns det också delar av spelet att ta med sig från insatsen mot BP senast.
– Känslan är god. Även om vi inte vann sist fanns det en hel del grejer som var helt okej, och vi har gjort en bra träningsvecka. Vi mötte ett BP som fick ledningen och gjorde det fantastiskt bra. Till slut förlorar man, så är det i fotboll. Sedan finns det saker vi kunde gjort bättre naturligtvis, men så är det i varje match, säger Kim Bergstrand.

Superettans 18:e omgång inleddes på lördagen med fem matcher där lagen på den övre halvan. Såväl Östersund som Degerfors och Ljungskile förlorade mot lag från tabellens nedre halva, bara Varberg bröt mönstret med en imponerande 5-0-seger mot Frej. Medan Sirius och Syrianska spelar söndagens enda match avslutar serieledande Jönköping omgången på tisdag, borta mot IFK Värnamo.

Syrianska FC har efter en tung fjolårssäsong där man till slut klarade en tiondeplats lyckats smyga sig fram strax bakom topplagen så här långt denna säsong. Efter en imponerande insats som räckte till 0-0 i premiären mot Sirius har man tagit flera tunga skalper och låg efter dne 17:e omgången bara tre poäng efter Sirius på tredjeplatsen. Truppen innehåller meriterade namn som Louay Chanko och Dinko Felic, men Saman Ghoddos är lagets bäste målskytt med sina sex mål så här långt i årets superetta. Han gjorde också Syrianskas enda mål i matchen hemma mot Ängelholm senast, innan bortalaget kunde vända och vinna med 1-3, en liten plump i protokollet för ett lag som Siriustränaren Kim Bergstrand tycker är bättre än vad många tror.
– Det är seriens kanske mest underskattade lag, de har individuellt sett jäkligt mycket bra fotbollsspelare, och när de får till det som lag så kan de vara ett av de svåraste lagen i serien att slå. Det kommer att bli en rejäl holmgång. I premiären var de bättre än oss under stora delar av matchen. De har mycket fart och teknik, så vårt kollektiva försvarsspel blir väldigt viktigt. Offensivt gäller det att vi gör saker när vi har bollen, att vi tar ansvar för att det ska hända något. Det är jätteviktigt att alla är aktiva och agerande.

Siriustruppen är fortsatt helt skadefri, och Niklas Busch Thor är tillbaka i matchtruppen efter sin skadefyllda vårsäsong, men en smärre komplikation för Blåsvart inför morgondagens match är att inte mindre än tre spelare är avstängda efter att ha dragit på sig sina tredje gula kort för säsongen i matchen mot BP. Såväl Kim Skoglund som de båda mittbackarna Calle Nyström och Oscar Pehrsson saknas således imorgon, vilket förstås tvingat fram en del laborerande med laget, något som Kim Bergstrand dock inte tror ska behöva utgöra något större bekymmer.
– Vi diskuterade en del, men när vi bestämde oss kändes det bra och vi har haft tid att träna ihop oss ganska mycket. Det är förstås dålig tajmning att få båda mittbackarna avstängda, men då får någon annan kliva fram.

>> Köp biljetter
>> Facebookevenemang

Trupp
1 Andreas Andersson
3 Karl Larson
6 Patrick Hopkins
7 Niklas Busch Thor
9 Ante Björkebaum
10 Stefan Silva
14 Ian Sirelius
15 Gustav Thörn
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
18 Nicklas Maripuu
19 Christer Gustafsson
20 Moses Ogbu
21 Andreas Eriksson
22 Daniel Ahonen
27 Jonatan Berg
30 Lukas Jonsson
33 Erik Figueroa

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch