Inför: IK Sirius – Syrianska FC

01082021_1627843805.jpeg

Sirius låg pyrt till i bortamatchen mot IK Frej i lördags, men en sen upphämtning från 2-0 till 2-2 efter ett massivt spelövertag matchen igenom och en stark slutforcering gav en poäng och stärkt självförtroende. Imorgon onsdag tar Blåsvart emot Syrianska hemma på Studan, och med målskyttet igång är det bara trepoängare som saknas efter tre oavgjorda matcher.

– I de två sista matcherna har vi spelat väldigt bra, vi var bra mot AFC och ännu bättre senast. Det var en viktig upphämtning, och vi förtjänade den också, så överlägsna som vi var. Nu ska vi bara fortsätta att jobba på samma sätt, säger Kim Bergstrand.

Morgondagen innehåller gott om matcher – hela sju stycken ur Superettans sjunde omgång klaras av under kvällen, bland annat möter serieledande AFC United jumbon Assyriska på bortapla och det blir ett nykomlingsmöte mellan Örgryte och Trelleborg. Omgångens avslutande match, och den enda som spelas på torsdag, är den mellan Halmstad och Varberg.

Ett inför säsongen ganska ofta topptippat Syrianska fick en trög start på säsongen med tre oavgjorda och två förluster på de inledande fem matcherna. Sin första seger tog man först i sin senaste match genom 1-0 hemma mot Ljungskile efter Kevin Bisses mål i den första halvleken. Södertäljelaget, lett kanske främst av rutinerade mittfältaren och lagkaptenen Louay Chanko, har varit skadedrabbade men kommer till Studan med en första trepoängare och en fin insats i ryggen. I motsvarande möte på Studan i fjol gick Sirius segrande med 1-0.

– Syrianska gjorde en väldigt bra match mot Ljungskile och såg ut så som man trodde att de skulle se ut inför säsongen. Det är ett snabbt och bollskickligt lag och det gäller att vi håller ihop som ett kollektiv i vårt försvarsspel, säger Kim Bergstrand.

I Sirius matchtrupp finns inte Oscar Pehrsson med. Den skada han ådrog sig i matchen mot Frej har visat sig vara en fraktur på handleden, vilket gör att han kommer att vara borta en längre tid. Tillgängliga för match är heller inte sjuke Gustav Thörn eller Alexander Hedman med en stukad fot.

Vi ses på Studan!

>> Köp biljetter!
>> Facebookevenemang

Trupp
1 Benny Lekström
3 Karl Larson
5 Paul Torres
6 Patrick Hopkins
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
10 Dragan Kapcevic
11 Alexander Nilsson
13 Kujtim Bala
14 Ian Sirelius
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
18 Nicklas Maripuu
19 Christer Gustafsson
20 Jakob Bergman
22 Daniel Ahonen
30 Lukas Jonsson

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch