Inför: IK Sirius – Sollentuna FK

01082021_1627814469.jpeg

Säsongspremiär! Klockan 13:30 på Lötens IP sparkar Sirius herrar på lördagen igång säsongen 2016 med årets första träningsmatch.

Efter en lång och fotbollsfattig vinter börjar det våras så smått på Uppsalaslätten, och några träningsveckor in i det som ska bli säsongen 2016 är det äntligen dags för Sirius herrar att göra säsongspremiär i matchsammanhang. Division 2-laget Sollentuna FK står på lördagen klockan 13.30 för motståndet i Blåsvarts första match på Lötens nyomlagda konstgräsmatta.

– Det handlar förstås om att komma igång och få något att förhålla sig till, att sätta grunderna i försvars- och anfallsspel och vara någorlunda synkade. Det är alltid så att det kommer att komma nya frågor och nya svar. Vi kommer att gå runt på mycket folk, säger Kim Bergstrand och understryker ordet ”träning” i träningsmatch.

Tre hela träningsveckor har det hunnit bli, för en trupp där några har lämnat och andra har tillkommit. Kim Bergstrand är nöjd med hur det sett ut så här långt.

– Det ser bra ut tycker jag, vi ligger enligt planen. Gruppen håller på att formas, och det handlar fortfarande om att känna på och komma igång, men jag tycker det går som vi hade hoppats.

Årets första motståndare är alltså Sollentuna FK, som i fjol utmanade i toppen men fick nöja sig med en tredjeplats i Division 2 Östra Svealand.

– Det är ett lag som legat i toppen länge, och som har en meriterad tränare i Christer Mattiasson. Det är en stabil division 2-klubb som har ordning och reda på saker och ting och lär gå upp förr eller senare, säger Kim Bergstrand.

I Sirius matchtrupp återfinns fyra av fem nyförävrv, som alla är redo att göra blåsvart debut. Även akademispelaren Sherko Faiqi förstärker truppen.

Saknas gör nye Alexander Nilsson, som närmar sig full form igen efter att ha opererat bort skruvar i foten tidigare under vintern.  I övrigt är det Ante Björkebaum som vilar sitt knä ytterligare ett tag, samtidigt som Ian Sirelius tränar på för fullt men avvaktar med matchspelet. Slutligen saknas även Kim Skolund på grund av en stukad fot.

Inträdet till matchen är fritt, och dessutom bjuds på kaffe och bulle. Passa även på att köpa säsongskort på plats till de kampanjpriser som gäller endast t.o.m. söndag. Vi ses på Löten och sparkar tillsammans igång en ny fanatstisk fotbollssäsong!

Sirius starelva (4-2-3-1)
Benny Lekström
Karl Larson – Gustav Thörn – Patrick Hopkins – Kujtim Bala
Christer Gustafsson – Kyria Kambusi
Daniel Ahonen – Andreas Eriksson – Kingsley Sarfo
Dragan Kapcevic

Avbytare: Lukas Jonsson, Oscar Pehrsson, Johan Andersson, Alexander Hedman, Niklas Busch Thor, Nicklas Maripuu, Karvan Ahmadi, Sherko Faiqi, Jonathan Lundbäck

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch