Inför: IK Sirius – Östersunds FK

01082021_1627805017.jpeg

Efter en ny imponerande hemmaseger, nu mot Brommapojkarna så sent som i lördags, har Sirius fått en fin start på Superettan 2015. Den säkra 3-1-segern var den andra av två möjliga, samtidigt som två kryss på bortaplan gör att man är fortsatt obesegrade när man imorgon onsdag går in i den femte omgången. Bara fyra dagar efter den senaste hemmamatchen är det denna gång Östersunds FK som kommer till Studan, ett annat lag som inlett säsongen stark och ligger i den unga tabellens toppskikt. När matchen sparkar igång kl 19:00 på Studans fina gräsmatta är det med ett hemmalag i god form på planen, där man på tisdagen höll sin matchförberedande träning.

Onsdagen är den första speldagen för Superettans femte omgång, och innehåller ytterligare en match i form av den mellan IFK Värnamo och Degerfors IF. Resterande matcher spelas fredag samt lördag, där fredagens Södertäljederby mellan Syrianska och Assyriska sticker ut ur mängden, liksom den mellan fjolårets allsvenskar Mjällby, som fått en tuff start på årets seriespel, och seriens enda fullpoängare Jonköpings Södra. Sirius befinner sig på fjärde plats i tabellen, på samma poäng som men bättre målskillnad än morgondagens motståndare Östersunds FK.

Östersund var ett av de flitigast topptippade lagen inför seriestarten, och motsvarade till att börja med de högt ställda förväntningarna genom att vinna sina två första matcher, en knapp 1-0-seger borta mot Brommapojkarna följdes av klara 3-0 i hemmapremiären mot Ängelholm. Sedan dess har det blivit två raka kryss, 1-1 både borta mot GAIS och hemma mot Värnamo. Rutinerade anfallaren Dragan Kapcevic, i fjol i Husqvarna, har gjort två mål så här långt, och i laget finns också bland annat Sebastian Lundbäck, bror till Siriusanfallaren Jonathan Lundbäck som också han var i Uppsala för provspel i höstas. Förre Siriusspelaren Emir Smajic står på skadelistan. Apropå 1-1 så var det resultatet även i båda mötena mellan Sirius och östersund under fjolårssäsongen, och det lär bli jämna drabbningar även i år när två av Superettans mest spelande lag drabbar samman.
– Östersund är ett väldigt bra fotbollslag, och de är roliga att möta eftersom de inte spelar någon klassisk Superettanfotboll, utan är ett mer spelande lag, vilket ger andra förutsättningar och ställer andra krav än i de flesta andra matcher. Det brukar bli jämna matcher mot dem och det blir säkert inget undantag imorgon, säger Thomas Lagerlöf.
– Det finns många taktiska moment hos ÖFK som är annorlunda och som vi måste ta hänsyn till. De spelar i ett högt tempo och har ett otroligt bra tempo i återerövringen av boll, så det är något vi måste kontrollera. Det är ett jättebra fotbollslag, men precis som alla andra lag har de svagheter som vi ska försöka utnyttja.

I Siriustruppen är såväl Ante Eriksson som Frej Engberg tillbaka, den ene efter en kortare och den andre en något längre skadefrånvaro.

Varm välkomna till Studan för ett spännande, tidigt toppmöte i Superettan. Vi rekommenderar som vanligt att ni köper biljetter i förväg via siriusfotboll.ebiljett.nu, för billigare pris och minskade köer!

Uppsala är Blåsvart!

>> Köp biljetter
>> Facebookevenemang

Trupp
1 Andreas Andersson
2 Frej Ersa Engberg
4 Oscar Pehrsson
8 Kim Skoglund
10 Stefan Silva
11 Jonathan Lundbäck
15 Gustav Thörn
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
18 Nicklas Maripuu
19 Christer Gustafsson
20 Moses Ogbu
21 Andreas Eriksson
22 Daniel Ahonen
25 Carl Nyström
27 Jonatan Berg
30 Lukas Jonsson
33 Erik Figueroa

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch