Inför: IK Sirius – Östersunds FK

  • App
02082021_1627883407.jpeg

Äntligen är det dags för hemmamatch på Studan igen, när Sirius möter Östersunds FK i den första hemmamatchen efter sommaruppehållet med avspark klockan 15.00 på lördagen.

>> Truppen mot Östersunds FK
>> Publikinformation: Sirius – Östersund
>> Köp biljetter

När Sirius på lördagen klockan 15 är tillbaka på Studenternas för att ta sig an Östersunds FK i den första hemmamatchen efter sommaruppehållet gör man det med råg i ryggen. I stekande hetta i Norrköping knep Sirius tre mycket starka poäng i den allsvenska omstarten för en vecka sedan.

– Det som gläder mest är kanske att vi visar att vi är starka fysiskt och mentalt och klarar av att vända matchbilden till vår favör under ganska tuffa förhållanden mot ett topplag på bortaplan. Det är väldigt starkt och det är vi nöjda med såklart, säger Mirza Jelecak.

Östersunds FK har sedan mångårige tränaren Graham Potter lämnade även gått igenom stora förändringar i spelartruppen och under våren inte riktigt kunnat följa upp succén från jämtarnas första allsvenska säsonger. I tabellen befinner man sig en poäng bakom Sirius, men efter tre tidiga segrar har man nu spelat sju raka matcher utan att knipa en trepoängare. Man kom tillbaka efter uppehållet med en 0-0-match hemma mot IFK Göteborg. I laget finns dock fortsatt gott om offensiv spets genom spelare som Hosam Aiesh och Curtis Edwards.

– Det finns en del kvar av det som byggts upp i Östersund tidigare, samtidigt tycker vi att det finns en del svagheter. Med det sagt har vi stor respekt för dem, de har väldigt mycket individuell skicklighet fortfarande, så vi vet att det alltid blir tuffa matcher, säger Mirza Jelecak.

– Det gäller det att få ihop vårt försvarsspel och att såra dem i omställningarna när vi vinner bollen, där tror jag att det finns stora möjligheter.

Sirius har haft svårt för Östersund på sistone och förlorat de tre senaste allsvenska mötena lagen emellan, med den snöpliga 1-0-förlusten på tilläggstid på Studan i höstas kanske färskast i minnet. Förlust blev det även i Svenska Cupen i våras, då med 3-0 på bortaplan. Kanske är det idag dags att bryta den trenden.

 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch