Inför: IK Sirius – Östersunds FK

  • App
01082021_1627858529.jpeg

Sirius tar sig på lördagen klockan 16.00 an Östersunds FK hemma på Studenternas i allsvenskans 22:a omgång, och det med råg i ryggen efter insatsen mot Hammarby tidigare i veckan.

>> Truppen mot Östersunds FK
>> Publikinformation: Sirius – Östersund

Sirius fick till slut nöja sig med en poäng efter 1-1 hemma mot Hammarby i måndags, men insatsen mot serietvåan imponerade, och var ett ordentligt steg framåt efter ett par tyngre veckor.

Den matchen ger Blåsvart en hel del råg i ryggen inför lördagens möte med Östersunds FK hemma på Studan.

– Så är det definitivt. Kan man hota Hammarby kan man hantera de flesta lagen i den här serien. Vi möter ett bra lag och gör en väldigt bra match, säger Sirius tränare Thomas Lagerlöf.

Efter en trög säsongsstart såg Östersunds FK ut att vara ordentligt på gång under sommaren, och klättrade snabbt i tabellen. Det blev tio raka matcher utan förlust innan man till slut föll borta mot IFK Göteborg för drygt en månad sedan. Sedan dess har det dock blivit förluster även mot Sundsvall, Örebro och senast Malmö FF, då man tappade en 2-0-ledning till förlust 2-3 hemma på Jämtkraft Arena.

– De har varit inne i en svacka rent resultatmässigt, men de har också mött flera väldigt bra lag och alla har varit helt jämna fotbollsmatcher. Det är klart att det är roligare att möta dem efter en förlustsvit än en massa segrar, men de har inte varit i en sådan svacka som man kan tro med fyra raka förluster, säger Thomas Lagerlöf.

ÖFK har samtidigt gått igenom ett ordentligt ombygge under sommaren. Försvann gjorde inte bara tongivande spelare som Brwa Nouri, Ken Sema och Saman Ghoddos, även mångårige tränaren Graham Potter valde att gå vidare i karriären. Ersatte på tränarbänken gjorde en annan engelsman, Ian Burchnall, och nu ska han tillsammans med spelare som Dino Islamovic, Simon Kroon och Rewan Amin ta över stafettpinnen.

– De är fortfarande väldigt bollskickliga och spelar samma typ av fotboll, men de är förstås inte riktigt lika samspelta som de varit tidigare och det är helt naturligt när det byts ut så mycket, det tar lite tid. Det hackar lite mer än vad det gjort, säger Thomas Lagerlöf.

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch