Inför: IK Sirius – Östersunds FK

  • App
01082021_1627854735.jpeg

Sirius tar sig på söndagen klockan 15 an Östersunds FK hemma på Studan, och det är två lag som känner varandra väldigt väl som nu går in i en ny spännande duell.

På Löten har det jobbats hårt under veckan för att blåsvart ska studsa tillbaka efter tre raka allsvenska förluster, men allt för många hängande huvuden har inte gått att skåda.

– Det är ju ingen som gillar att förlora, det finns inget positivt i det, men då får man fokusera på prestationen. Det kommer nya matcher, säger Kim Bergstrand.

Matchen mot GIF Sundsvall var trots det snopna resultatet en insats som innebar ett ordentligt fall framåt jämfört med matcherna dessförinnan, med ett spel som till stora delar fungerade ända fram till straffområdet, men tyvärr inte så mycket längre än så.

– Spelar vi såhär mot Sundsvall tio gånger så kommer vi vinna sex-sju av de matcherna. och förlora en. Nu förlorade vi den. Men gruppen känns ändå som den är på väg åt rätt håll, säger Kim Bergstrand.

Sirius tvingas till ett par förändringar i truppen jämfört med senast på grund av skador. Läs mer om det via länken nedan. Vi hoppas på mycket publik, med ca 4500 biljetter sålda i skrivande stund. Vi ses på Studan!

>> Truppen mot Östersunds FK
>> Publikinformation: Sirius – Östersund

MOTSTÅNDARNA
Precis som Sirius och Östersund har följts åt i seriesystemet de senaste åren har man slagits om samma tabellpositioner under hela denna säsong. Just nu ligger Östersund sexa, två poäng före sjundeplacerade Sirius. Än tätare har det varit i matcherna lagen emellan på senare år.

– Det är en av de absolut tuffaste matcherna att spela, för man vet att man blir utsatt för väldigt skickliga fotbollsspelare och får springa mycket utan boll, det kräver mycket av både laget och individen. De har gjort det väldigt bra framför allt i Europaspelet på sitsone, säger Kim Bergstrand.

Östersunds största triumfer har ju inte kommit i allsvenskan den här säsongen. Efter att ha vunnit Svenska Cupen genom att finalbesegra IFK Norrköping har man gett sig ut på ett Europaäventyr som genom kvalsegrar mot bland andra Galatasaray och PAOK tagit jämtlänningarna in i Europa Leagues gruppspel.

Det gruppspelet inleddes i torsdags kväll, och ÖFK tog en imponerande 2-0-seger borta mot ukrainska Zorya Luhansk. I allsvenskan har man dessförinnan, efter en något tyngre period, besegrat IFK Norrköping och senast AFC Eskilstuna. Att jämtlänningarna nu bara får två vilodagar efter en lång bortaresa till Ukraina kan kanske vara till Sirius fördel, men å andra sidan har Graham Potters mannar många olika vapen att ta fram.

– De är taktiskt välskolade och flexibla i vad de håller på med, så de är svårscoutade på det sättet, men vi tycker att vi har koll på vad de vill till slut, hur de vill göra mål. Vi har löst situationen mot Östersund tidigare och kommer att göra det imorgon också, säger Kim Bergstrand.

TIDIGARE MÖTEN
I fem raka tävlingsmatcher har Sirius och ÖFK spelat oavgjort, senast på Jämtkraft Arena i våras då matchen slutade 0-0. Båda mötena i Superettan 2015 och 2014 slutade med kryss även de. En träningsmatch i vintras som Östersund vann med 4-0 bryter mönstret, men i tävlingssammanahang väntar status quo fortfarande på att brytas.

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch