Inför: IK Sirius – Östersunds DFF

01082021_1627805648.jpeg

Äntligen hemmamatch igen! Det var ett tag sen. Men det är inte på Studan utan matchen kommer att spelas på Österängens IP, väldigt centralt och fint. Sirius kommer från två bortamatcher mot seriens bättre lag och är nu väldigt sugna på att plocka tre poäng.

Östersunds DFF ligger för tillfället i mitten av tabellen, knappa nio poäng bakom Sirius. Senaste matchen vann Östersund hemma med 4-2 mot Kungsbacka. En ganska säker tillställning för Jämtlänningarna. Spelmässigt så liknar Östersund vårt blåsvarta Sirius.
– Östersund har imponerat på mig. De spelar stundtals väldigt fin anfallsfotboll och har stark disciplin i försvarsspelet. De är inte helt olika oss, säger Olof.
Men samtidigt så finns det ett varningens finger för Östersund som faktiskt är nykomlingar.
– Emellan åt märks det förstås att de är nykomlingar och uppträder ibland lite naivt, vilket vi ska försöka utnyttja, säger han.

För Sirius del handlar det om att dominera spelet och visa att man är ett bättre lag på alla fronter.
– Nyckeln för vinst är att få till en matchbild som passar oss, vilket i korthet innebär att göra det de gör fast snabbare och med högre teknisk kvalitet. Jag vill att vi visar att vi är ett etablerat topplag i Elitettan. Gör vi det ska en nykomling ha svårt att ta poäng i Uppsala, oavsett arena, säger Olof.

På tal om arena så kommer Sirius att få spela denna hemmamatchen på Österängen istället för Studan som vanligtvis är hemmaplan. Något som kanske smått har gnagt på laget och försvårar uppladdningen.
– Det är förstås inte optimalt att byta arena, varken för oss i laget eller för evenemanget runtom. Vi alla trivs bättre på Studan. Vi har försökt få till tider på Österängen i veckan men inte lyckats. Vi har tränat på som vanligt på naturgräset, eftersom vi anser det vara mer likt Österängen än Lötens konstgräs, berättar Olof.

Som vanligt har vi hört oss för om eventuella skador eller sjukdomar, och det ser relativt bra ut i Sirius-lägret. Även Maja Andersson är tillbaka i träning efter operationen.
– Samtliga i truppen är i träning nu men Stina och Maja går inte riktigt för fullt än. Vi sparar Ammy ett tag till, av medicinska skäl, berättar Olof.

Det blir alltså Österängens IP klockan 14:00 denna söndag. Sirius tar emot nykomlingarna Östersunds DFF, ett lag som trots att vara nya spelar en frejdig fotboll där fokus ligger på att hålla i bollen. Det kan alltså bli en välspelad match mellan två lag som mer eller mindre delar filosofi.

Alla är välkomna och heja på, vi lovar att hålla vår del och göra allt för att vinna matchen och haka på i toppen av Elitettan.

Vi ses på Österängen 14.00!

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch