Inför: IK Sirius – Östersunds DFF

01082021_1627843801.jpeg

I morgon tar damerna emot Östersunds DFF på Lötens IP. Storsatsande Östersund började säsongen lite svajigt men kommer närmast från två raka segrar mot lag i den nedre delen av tabellen och hittar allt fler av nycklarna till ett bra spel.

Östersund debuterade i Elitettan förra året och lagens båda möten slutade oavgjort, 0-0 och 1-1. Inför säsongen har gästerna värvat en hel del och inte mindre än tre gamla Siriusspelare ingår i truppen, Emelie Almesjö, Malin Winberg och Sarah Storck.

Sirius har inte haft något problem att hitta vinnarspåret och är det enda lag som ännu inte släppt in något mål i seriespelet. Det är nu hela 410 minuter sedan något lag gjorde mål på Sirius i Elitettan.

– Vi jobbar väldigt hårt för varandra i vårt försvarsspel, säger huvudtränaren Fredrik Bernhardsson. Försvarsspelet börjar långt högre upp än vid backlinjen så jag ser det som en kollektiv insats. Sedan skadar det ju inte att både målgården och backlinjen är full av individuellt mycket skickliga spelare.

Fredrik har ägnat sig åt att studera Östersund under den gångna veckan och han har hittat en del att ha ögonen på.

– Det är ett spelskickligt lag som vill spela en konstruktiv fotboll. Jag såg precis deras senaste match (mot AIK). Där luftade de sitt senaste nyförvärv, Portia Boakye, som passade på att göra mål direkt. Förutom henne har de flera spetsspelare som sticker ut, som Sarah Storck som öser in mål och bollskickliga Samantha Monahan.

Östersund har som nämnts ovan flera gamla Siriusspelare. Frågan är om det kan vara en fördel för dem i mötet med Sirius.

– För mig spelar det absolut ingen roll. Och deras tränare sitter på betydligt nyare information om våra spelidéer än vad spelarna gör. Dessutom är våra spelare så professionella att det på planen inte spelar någon roll med gammal vänskap.

Agnes Nyberg är nu tillbaka från landslagsspel och tillgänglig för tränarna. Stina Melin har gjort flera försök under veckan med inte kunnat gå till hundra procent, så även till den här matchen är hennes medverkan osäker. Samma sak gäller för Josefin Jarstad som varit sjuk under veckan.

IK Sirius FK – Östersunds DFF
Lördag 14 maj, 15:00
Lötens IP

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch