Inför: IK Sirius – Östers IF

  • App
01082021_1627855628.jpeg

Sirius går på lördagen in i Svenska Cupens gruppspel med mötet mot Östers IF hemma på Löten, där matchen sparkar igång klockan 16.00.

>> Truppen mot Östers IF
>> Publikinformation: Sirius – Öster

Efter hemkomsten från träningslägret i Portugal sent i lördags kväll fick Blåsvart ett par dagar träningsledigt innan man samlades på Löten i onsdags igen. Nu är det efter sex träningsveckor och två träningsmatcher äntligen dags att dra igång tävlingssäsongen. Det är med både förväntan men förstås också en del osäkerhet Sirius går in i Svenska Cupen mot Öster på lördagen.

– Vi har kommit en bit efter Portugal, och det går åt rätt håll, men tyvärr har vi åkt på lite skador och sjukdomar så vi är inte helgjutna på så sätt. Men det här blir ytterligare ett tillfälle att spela ihop oss och få saker att förhålla oss till. Vi kommer att ha både fler svar och fler frågor efter matchen, säger Kim Bergstrand.

Sirius inleder alltså Svenska Cupen mot superettanlaget Östers IF hemma på Löten på lördagen, i en grupp 7 som även innehåller Varbergs BoIS och IFK Göteborg. För Östers del blev det i fjol en femteplats i superettan efter att smålänningarna länge haft häng på topplaceringarna, som under vintern har förstärkt med meriterade nyförvärv som Stefan Karlsson, Oliver Silverholt och Simon Helg. Sedan i somras finns även förre Siriusanfallaren Dragan Kapcevic i laget.

– Vi möter ett lag som är på väg uppåt, de spelar en ganska passningsorienterad fotboll och har gjort en hel del bra värvningar. Jag tror de kommer vara med i toppen av Superettan i år, säger Kim Bergstrand.

Efter att i fjol ha snubblat på målsnöret och missat avancemang från gruppspelet på färre gjorda mål än IFK Göteborg är Blåsvart förstås sugna på att utkräva revansch på Blåvitt och dra det längsta strået den här gången, men Kim Bergstrand tittar inte så långt fram.

– Det är klart att det är en av två titlar i Sverige, men samtidigt är vi så skadeskjutna just nu att vi får ta det vecka för vecka. Vi vill vinna varje enskild match, så får vi ta det därifrån. Vi kommer inte att tacka nej till att gå vidare men vi ser det som förberedelse, säger han.

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch