Inför: IK Sirius – Örgryte IS

01082021_1627847027.jpeg

Årets näst sista hemmamatch – det är vad som väntar för Sirius när man på måndagen klockan 19 tar emot Örgryte IS på Studan. Efter den fina segern i Trelleborg har man tack vare landslagsuppehållet fått två veckors vila inför den rafflande avslutning på serien som nu på allvar drar igång. Blåsvart är väl förberedda.

– Vi tycker att vi verkligen fått träna bra i två veckor. Det är väldigt bra energi och beslutsamhet i gruppen, det känns lugnt och tryggt. Det ska bli jättekul att få spela match igen.  Det är kul att det är mycket att spela för, säger Kim Bergstrand.

Måndagens match är den sista i Superettans 27:e omgång, där noterbart har varit framför allt att Blåsvarts toppkonkurrenter Halmstad (1-2 mot GAIS) och AFC United (0-0 mot Syrianska) båda tappat poäng.

Nykomlingen Örgryte låg länge bra till i tabellen efter en stark säsongsstart, men när det nu börjar dra ihop sig ligger man trots allt i farozonen, med tre poäng ned till negativt kval från sin elfteplats. Två raka förluster, 0-3 hemma mot AFC United och 0-2 borta mot Dalkurd, har försatt göteborgarna i stort poängbehov. På Gamla Ullevi i maj hamnade Sirius i tidigt underläge, men lyckades vända matchen genom två mål av Dragan Kapcevic och vinna med 2-1. Nu går Blåsvart för tre nya poäng mot en spelskicklig motståndare.

– Örgryte har gjort det bra i stora delar, de har en väldigt hög högstanivå och en passningsskicklig och vass offensiv, men de blandar och ger lite. De påminner lite om oss när vi var nykomlingar, man håller inte varje match rakt igenom, men de är helt klart farliga. Riktigt bra forwards och bra passningsspel, säger Kim Bergstrand.

I Sirius trupp saknas Ian Sirelius, som är avstängd efter att ha dragit på sig säsongens tredje gula kort mot Trelleborg. In i truppen kommer Gustav Thörn och Oscar Kindlund.

>> Köp biljetter!

Trupp
1 Benny Lekström
2 Jakob Bergman
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
6 Patrick Hopkins
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
10 Dragan Kapcevic
11 Alexander Nilsson
12 Oscar Kindlund
13 Kyria Kambusi
15 Gustav Thörn
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
19 Christer Gustafsson
20 Moses Ogbu
30 Lukas Jonsson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch