Inför: IK Sirius – Örebro SK

  • App
01082021_1627854831.jpeg

Sirius tar på måndagskvällen klockan 19 emot Örebro SK på Studan i säsongens tredje sista hemmamatch i allsvenskan.

Sirius 3-1-förlust borta mot Jönköpings Södra senast var en händelserik historia. Med tre stolpträffar, en straffmiss och ett par jättelägen därutöver var Blåsvart laget med spelövertaget och de överlägset bästa chanserna i matchen, men hemmalagets effektivitet när Sirius missade i försvarsspelet gav istället dem segern i matchen.

– Vi har konstaterat att vi gjorde väldigt mycket som var bra, men tyvärr var vi inte tillräckligt solida bakåt, säger Kim Bergstrand.

Förlusten var Sirius femte raka, men Kim Bergstrand ser ingen annan utväg än att fortsätta jobba lika hårt som man gjort fram till nu och tro på det man håller på med.

– Vi har en så bra stämning man kan ha efter fem förluster, det mår förstås ingen bra av men alla är överens om vad vi måste göra för att ta oss ur det här, säger han.

Mot Örebro SK hemma på Studan på måndagen klockan 19 får Blåsvart en ny chans att studsa tillbaka. Kom till Studan och stötta laget när de behöver det som mest!

>> Truppen mot Örebro SK
>> Publikinformation: Sirius – Örebro
>> Köp biljetter

MOTSTÅNDARNA
Efter fem år på posten klev ÖSK:s karismatiske tränare Alexander Axén av sitt jobb för ett par veckor sedan. Ersatte honom gjorde hans tidigare assisterande Axel Kjäll, som lett laget i de tre senaste matcherna. Till sitt förfogande har han spelare som Nahir Besara, lagets överlägset bäste poängplockare med tio mål och sex assist under säsongen, bäst i båda kategorierna. I den allsvenska skytteligan placerar det honom på en tredje plats.

Örebro SK har sladdat runt på den under halvan av den allsvenska tabellen under säsongen, och har blandat och gett lite i sina resultat på senare tid. Förluster mot Hammarby och GIF Sundsvall följdes upp av en imponerande 2-1-seger mot Malmö FF hemma på Behrn Arena, där ÖSK genom mål av lagkaptenen Nordin Gerzic och ett på övertid av Nahir Besara vände underläge till seger.

Mot Djurgården förra helgen blev det dock förlust med 4-1. Den följdes så sent som i torsdags upp av en ny förlust, 3-2 mot AFC Eskilstuna hemma på Behrn Arena, där ÖSK tappade en 2-1-ledning under matchens tio sista minuter.

– Det är ett lite ojämnt lag, som ena dagen slår Malmö och andra dagen gör något helt annat. De har en väldig massa individuellt skickliga spelare, och en trupp för en högre position i tabellen. Deras spel är väldigt varierat, det går inte riktigt att peka ut ett specifikt sätt som Örebro spelar på, säger Kim Bergstrand.

TIDIGARE MÖTEN
Utöver två träningsmatcher som Sirius gått segrande ur, en i vintras och en under sommaren, har lagen förstås också mötts i seriespelet en gång. Örebro är ett av få lag i allsvenskan som faktiskt besegrade Sirius redan i våras. Ett då ordentligt skadeskjutet Sirius åkte i slutet av maj till Behrn Arena och föll med 2-1.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch