Inför IK Sirius – Örebro SK

  • App
02082021_1627888145.jpeg

Ny hemmamatch väntar när Sirius välkomnar Örebro SK till Studenternas. Blåsvart kommer till match med en skön 2-o-vinst i ryggen, medan motståndarlaget fick med sig ett kryss i sin senaste match mot AIK. Avsparken äger rum klockan 19:00, imorgon, måndag, på Studenternas. Det finns fortfarande matchbiljetter kvar att köpa på siriusfotboll.ebiljett.nu

Sirius

Huvudtränare Daniel Bäckström – andra raka hemmasegern senast, summera tiden sedan matchen mot Degerfors.
– Vi har nu kunnat utvärdera juli månad. En månad där vi startade med en fin match hemma mot Mjällby, och därefter hade två tuffa bortamatcher mot Malmö och Djurgården och senast löste vi hemmamatchen mot Degerfors på ett bra sätt. Vi spelade bra senast, då syftar jag både på att vi producerade två mål framåt och kanske borde ha gjort något till, samt att vi även höll nollan. Med det i åtanke har vi haft en bra vecka. Sedan har vi även spelat en U21-match mot Brage, vilket gör att många spelare i truppen har fått speltid under den senaste veckan. 

Vad tänker du kring motståndet och vad har du för förväntningar på morgondagens match?
– Alla som följer Allsvenskan vet att Örebro ligger dåligt till i tabellen. Samtidigt har de rekryterat starkt under sommaren och vi räknar med att Nahir Besara kommer starta matchen imorgon samtidigt som det kanske inte riktigt verkar som att Jiloan Hamad och Nasiru Moro kommer ingå i startelvan. Det är viktigt att komma ihåg att Örebro har haft ett tufft spelschema och utifrån det vi ser och det vi tror om dem så kommer det bli en tuff match imorgon. Deras spel påminner lite om det vi vill göra, både sett hur de vill passa och hur de vill pressa.

Hur ser tillgängligheten ut i truppen?
– Sam Lundholm och Aron Bjarnasson är fortfarande inte tillgängliga. Joseph har fortfarande lite problem med sin hälsena och kommer kunna träna ordentligt i nästa vecka. Även Jamie Roche saknas i matchtruppen, han tränar för fullt igen i nästa vecka. Sedan är Jacob Ortmark avstängd i den här omgången. I övrigt är alla spelare uttagningsbara. 

Sirius senaste matcher
Sirius – Degerfors: 2-0
Djurgården-Sirius: 5-1
Malmö – Sirius: 4-0

Motståndarna

Örebro SK har haft en tuff inledning på årets säsong. Laget har endast gjort sju mål framåt på 12 spelade matcher och de befinner sig längst ned i den allsvenska tabellen, visserligen delad jumboplats tillsammans med Östersunds FK. Sedan EM-uppehållet har laget förstärkt spelartruppen genom flera värvningar, de har bland annat värvat hem Nahir Besara och Jiloan Hamad. Örebro kammade hem en pinne i senaste matchen då AIK var på besök på Behrn Arena, just nyförvärvet Nahir Besara stod för en målgivande passning i den matchen.

Örebros senaste matcher
Örebro – AIK: 1-1
Örebro – Hammarby: 0-2
Elfsborg – Örebro: 2-1

Tabellen
>> Till tabellen på allsvenskan.se

Måljakten
Bidra med en valfri summa varje gång Blåsvart gör mål.

>> Till måljakten.

TV-sändning
Matchen sänds på discovery+. Har du inte ett abonnemang kan du använda nedan länk för att ge Sirius en kickback i samband med att du registrerar ett nytt discovery+-abonnemang.

>> Se matchen på discovery+

Håll koll på våra matcher
Lägg till alla matcher i dina kalender genom att klicka på Sirius på allsvenskan.se.

Försnack
På restaurangen vid Studans nordöstra hörn kan du, tillsammans med andra blåsvarta supportrar, ladda upp inför våra hemmamatcher på bästa sätt. Medlemmar i Sirius Fotboll har rabatterat pris på matchmenyn. I samband med dagens match gästas Försnacket av avstängde Jacob Ortmark

Läs mer om Försnack på Brasserie21 här.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch