Inför: IK Sirius – Örebro SK

  • App
02082021_1627883901.jpeg

På lördagen klockan 16.00 är det dags för allsvensk match på Studenternas igen, när Sirius tar sig an Örebro SK.

>> Truppen mot Örebro SK
>> Publikinformation: Sirius – Örebro
>> Köp biljetter

Sirius tar sig på lördagen klockan 16 an Örebro SK hemma på Studenternas i sin andra raka hemmamatch i allsvenskan. Blåsvart hoppas att den förvisso förväntade, men ändå hårt tillkämpade och moralstärkande cupsegern mot Karlstad BK i onsdags ska ge lite extra vind i seglen.

– Psykologiskt tror jag att det var jätteviktigt för oss att vinna, särskilt med den moral vi visar upp i att komma tillbaka på det sätt vi gör, säger Mirza Jelecak.

Att matchen till slut blev en 120 minuter lång holmgång i ett redan tätt spelschema tror Siriustränaren inte ska påverka Blåsvart särskilt.

– Det ska inte ha någon större betydelse. Örebro spelade också match både i onsdags och i söndags, så det är nog ganska likartat där. Sedan gjorde vi också åtta förändringar i startelvan till cupmatchen, så det finns ju en tanke bakom, säger Mirza Jelecak.

Precis som Sirius ställdes Örebro SK mot division 1-motstånd i veckans cupmatch, och besegrade Nyköpings BIS med 1-0 efter mål av Viktor Prodell. I årets seriespel har annars den från Malmö FF inlånade anfallaren Carlos Strandberg och egna mittfältaren Filip Rogic varit de framträdande offensiva spelarna med åtta mål vardera, tätt följa av stjärnskottet Jake Larsson med sex mål i årets allsvenska.

Förra helgen ställdes ÖSK mot BK Häcken hemma på Behrn Arena, där man föll med 2-1 och bröt en fyra matcher lång obesegrad svit som tagit laget ett litet kliv bort från tabellens nedre regioner och upp till en åttondeplats.

– Örebro har haft ganska bra form, det är ett bra fotbollslag som har blivit bättre och bättre under året. Vi vill förstås ta matchen till oss genom ett bra försvarsspel där vi stänger till så mycket som möjligt för Örebro, och förhoppningsvis kan vi vara ännu skarpare i de avgörande lägena. Det blir en rolig match, en kul utmaning, säger Mirza Jelecak.

I det senaste mötet lagen emellan vann Sirius med 2-0 på Behrn Arena i slutet av maj, efter mål av Adam Ståhl och Mohammed Saeid. Senast lagen möttes på Studenternas var våren 2018, då ÖSK gick vinnande ur matchen med 4-2.

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch