Inför: Örebro SK – IK Sirius

  • App
01082021_1627858517.jpeg

Sirius åker på tisdagen till Örebro för att ta sig an ÖSK borta på Behrn Arena, med avspark klockan 19.00.

>> Truppen mot Örebro SK
>> Inte på plats? Se matchen i C More

Bara två dagar har passerat sedan Sirius åkte på en tung övertidsförlust hemma mot Östersund, men redan imorgon tisdag är det dags för match igen när Blåsvart tar sig an Örebro SK borta på Behrn Arena, med avspark klockan 19.00.

Lördagens match har lagts till handlingarna och på måndagens träning var det ett taggat och revanschsuget Sirius som gick igenom de sista förberedelserna inför tisdagen.

– Vi pratade igenom Östersundsmatchen ganska bra och snabbt. Vi har inte fått maxutdelning poängmässigt sista tiden, men jag tycker ändå att vi presterar väl. Det hade varit bättre om det varit tvärtom, men vi får ta fasta på att vi ändå gjort två fullt godkända matcher, säger Kim Bergstrand.

På tisdagen väntar alltså Örebro SK på bortaplan. Mirza Jelecaks, Mohammed Saeids och Robert Åhman Perssons gamla lag har skvalpat runt på tabellens undre halva under säsongen men har nu skaffat sig en god poängmarginal ned till strecket från sin niondeplats.

– Örebro är ett jättebra lag. De har jobbat kontinuerligt med en ganska tajt grupp under en lång tid och har spets framåt genom flera spelare, men är också väldigt disciplinerade och välorganiserade defensivt, säger Kim Bergstrand.

Spelare som Kennedy Igboananike, Nahir Besara och Filip Rogic hör till närkingarnas bästa poängplockare. Efter en svit på tre raka segrar mot Kalmar, Östersund och Sundsvall blev det dock förlust med 1-0 borta mot Elfsborg senast.

Mot Sirius har de svartvita dock ett bra facit, med en 4-2-seger på Studenternas i våras och två segrar även under fjolårssäsongen. Imorgon är det dags för Blåsvart att bryta den trenden.

– Det gäller att vi har tålamod i försvarsspelet och inte tappar disciplin, för det är ett väldigt bollskickligt gäng, som är väl samspelt och är bra hemma på sitt konstgräs. Sen måste vi sätta övergångarna mellan försvar och anfall så att vi kan bestämma tempot själva, säger Kim Bergstrand.

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch