Inför: IK Sirius – Örebro SK

01082021_1627857412.jpeg

På måndagen klockan 19.00 tar Sirius emot Örebro SK i säsongens tredje hemmamatch i vårsolen på Studenternas.

>> Truppen mot Örebro SK
>> Köp biljetter

En stark insats mot AIK hemma på Studan räckte inte till poäng, men efter 3-2-förlusten i onsdags har Sirius hämtat nya krafter för att på måndagskvällen ta sig an Örebro SK i nästa allsvenska hemmamatch. Trots förlusten senast fanns det mycket att ta med sig, framför allt från den första halvleken.

– Vi bygger vidare på väldigt mycket som var bra sist, och försöker rätta till de ganska stora fel vi gör i andra halvlek. De tror vi är ganska enkla att rätta till, för det är väldigt taktiska grova fel som vi jobbat med under veckan. Att allt ska se lika bra ut som det gjorde i första halvlek under 90 minuter är tufft, men det är såklart målsättningen, säger Thomas Lagerlöf.

Trots förlusterna mot AIK och dessförinnan Norrköping är stämningen fortsatt positiv på Löten.

– Prestationerna har varit ganska bra i de här tre matcherna, men Norrköping borta och dubbelmöte mot AIK är tuffa matcher. Det är klart vi hade önskat få med oss några poäng, och direkt efter matchen senast var förmodligen alla som bryr sig om Sirius extremt knäckta, men när man konstaterat det och frågar varför det gick som det gick finns det mycket energi att lyfta fram ur det som var bra. När man lyfter blicken och ser vart helheten är på väg känns det ganska positivt, och det är känslan vi har i hela gruppen, säger Thomas Lagerlöf.

Poäng har måndagens motståndare fått med sig en hel del av så här långt. Sex matcher in i sin allsvenska säsong är Örebro SK fortfarande obesegrade, med tre segrar och tre kryss. Senast stod man för en smått osannolik vändning hemma mot Dalkurd, från ett 2-0-underläge till seger 3-2 under matchens tio sista minuter.

I fjol var Örebro SK ett av få lag som Sirius inte lyckades plocka poäng av, efter en 2-1-förlust på bortaplan och 3-4 i en svängig höstmatch hemma på Studan. Offensiva ess som Nahir Besara och Kennedy Igboananike är nu liksom då två av ÖSK:s främsta vapen, medan rutinerade lagkaptenen Nordin Gerzic styr på mittfältet.

– De har haft en väldig kontinuitet, i princip alla som spelar nu har varit med tidigare och de har duktiga tränare och ett samspelt och välorganiserat lag som är supertydliga i vad de gör. Det är ingen överraskning och verkligen välförtjänt att de ligger där de gör, säger Thomas Lagerlöf.

Vi ses på Studan!

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch