Inför: IK Sirius – Mjällby AIF

01082021_1627805134.jpeg

Sirius herrar utgör utan tvekan ett svårslaget lag den här säsongen. På åtta matcher i Superettan har man hållit fem nollor, och med undantag för den snöpliga förlusten mot Ljungskile har man spelat 0-0 i alla sina bortamatcher. De fyra hemmamatcherna har varit en helt annan historia, på Studan har man mäktat med hela 13 mål framåt, senast 5-0 mot GAIS, och de 10 poäng man tagit där har lett till att man just nu ligger på fjärde plats i Superettantabellen. Imorgon torsdag är det dags för hemamatch igen, då Mjällby AIF kommer på besök, och motståndarna har all rätt att frukta vad Sirius kan ställa till med på Studans otroligt fina gräsmatta.
– De vet såklart att vi är starka på hemmaplan, och det är klart att det ger oss en viss fördel, vi vet att vi är starka där och går in i matchen med stort självförtroende, säger Thomas Lagerlöf.

Denna Superettans nionde omgång sparkades igång på tisdagen med att GAIS bortabesegrade Ängelholm. Huvuddelen av matcherna spelas på onsdagskvällen, innan den rundas av på torsdagen med Sirius – Mjällby samt ett spännande möte mellan två av Sirius just nu närmaste konkurrenter i tabellen, Degerfors och Assyriska.

Morgondagens motståndare för Sirius är alltså Mjällby AIF, ett lag man inte stött på på ett tag. Blekingarna vann Superettan 2009 i överlägsen stil, samma år som Sirius åkte ur densamma, och har sedan dess hållit till i Allsvenskan.  Säsongen 2014 blev dock den sista i den sejouren, man slutade näst sist och fick göra Brommapojkarna sällskap ned i Superettan. Efter åtta omgångar i denna serie ser det förvånansvärt nog exakt likadant ut i tabellens botten, vi hittar Brommapojkarna på sista plats tätt följda av Mjällby, som skrapat ihop ynka fyra poäng i säsongsinledningen. En tung 2-1-förlust hemma mot nykomlingen Utsikten senast var droppen, tränaren Anders Linderoth har nu ersatts av Hans Larsson som ska försöka vända på skutan, med premiär i matchen mot Sirius. Till sin hjälp har han spelare som de rutinerade anfallarna Marcus Ekenberg och David Löfquist, som hittills bara gjort varsitt mål i Superettan men lär ha fler på lager. Landslagsmeriterade veteranmålvakten Mattias Asper var däremot skadad i den senaste matchen. Samtliga dessa tre, liksom mittfältaren Daniel Nilsson och försvararen Robin Cederberg fanns med senast lagen möttes säsongen 2009. Då var Sirius ett bottenlag och Mjällby seriesuveränerna, som vann med 4-1 på Studan efter att på våren ha vunnit med 4-0 hemma på Strandvallen. Imorgon är det till viss del ombytta roller. Det färska tränarbytet gör dock att Mjällby kanske är lite mer svårbedömda inför morgondagens match än man annars hade varit.
– Man gissar ju alltid hur motståndarna kommer att agera, och det blir såklart lite svårare att gissa nu. Vi får ta det vi sett av Mjällby tidigare med en nypa salt, men det ändrar inte vår grundinställning till matchen. Vi fokuserar främst på vår egen prestation och vad vi behöver göra för att vinna matchen, säger Thomas Lagerlöf, och utvecklar några saker man måste förbättra från matchen mot Assyriska.
– Vi blev lite stående i fel ytor och sådana saker, men grunden är att vi sprang alldeles för lite, både i anfall och försvar. Det blir svårt att spela det anfalls- och försvarsspel vi vill om vi inte springer tillräckligt.

Sirius går alltså för sin femte raka hemmamatch utan förlust, och ska utöka den smått galna målskörd som hittills ligger på 13 mål på fyra matcher. Fyll Studan och hjälp oss nå nya höjder! Matchstart kl 19:00. Uppsala är blåsvart!

>> Köp biljetter
>> Facebookevenemang

I Siriustruppen är den enda förändringen att Andreas Eriksson är tillbaka efter att ha missat de senaste tre matcherna på grund av skadekänningar.

Trupp
1 Andreas Andersson
2 Frej Ersa Engberg
4 Oscar Pehrsson
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
10 Stefan Silva
11 Jonathan Lundbäck
16 Johan Andersson
17 Kingsey Sarfo
18 Nicklas Maripuu
19 Christer Gustafsson
20 Moses Ogbu
21 Andreas Eriksson
22 Daniel Ahonen
25 Carl Nyström
27 Jonatan Berg
30 Lukas Jonsson
33 Erik Figueroa

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch