Inför IK Sirius – Mjällby AIF

  • App
02082021_1627888054.png

Den allsvenska omstarten är här. Sirius ställs mot tabellnian Mjällby, ett lag som överraskade många under fjolåret då laget spelade till sig en femteplats i tabellen. För Blåsvart väntar en efterlängtad publikåterkomst, efter att ha spelat några matcher med åtta personer på läktarna kan Sirius nu välkomna hela 2 600 till Studenternas. 

Sirius
Huvudtränare Daniel Bäckström berättar om veckan som varit, hur tillgängligheten i truppen ser ut, samt delar med sig av sina tankar om morgondagens motståndare:

Sirius senaste matcher
AIK-Sirius: 3-3
Hammarby-Sirius: 3-1
Sirius – Hammarby (U21): 0-2

Motståndarna
Likt Blåsvart har också Mjällby bytt huvudtränare inför den här säsongen. Christian Järdler tog över laget efter Marcus Lantz och han har lett Mjällby till två vinster, fyra oavgjorda matcher samt till två förluster under de inledande åtta omgångarna. På spelarsidan tappade laget bland annat Siriusbekante Moses Ogbu inför säsongen. På nyförvärvssidan sticker den meriterade mittfältaren Enoch Kofi Adu ut. Noterbart är att Mjällby endast har noterats för sex gjorda mål den här säsongen, med det är laget näst sämst rent målproduktionsmässigt, endast Örebro har stått för färre mål framåt under inledningen av Allsvenskan.

Mjällbys senaste matcher
Fredricia vs Mjällby AIF: 0-4
Mjällby AIF – Halmstads BK: 1-2
AIK – Mjällby AIF: 2-2

Tabellen
>> Till tabellen på allsvenskan.se

Biljetter
Var med och stötta Blåsvart på Studenternas.

>> Till biljettsidan.

Måljakten
Bidra med en valfri summa varje gång Blåsvart gör mål.

>> Till måljakten.

TV-sändning
Matchen sänds på discovery+. Har du inte ett abonnemang kan du använda nedan länk för att ge Sirius en kickback i samband med att du registrerar ett nytt discovery+-abonnemang.

>> Se matchen på discovery+

Håll koll på våra matcher
Lägg till alla matcher i dina kalender genom att klicka på Sirius på allsvenskan.se.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch