Inför: IK Sirius – Malmö FF

  • App
02082021_1627867299.jpeg

Sirius tar sig på lördagen an Malmö FF hemma på Studenternas i sin andra hemmamatch för året. Matchen sparkar igång klockan 16.00 på påskaftonen.

>> Truppen mot Malmö FF
>> Publikinformation: Sirius – Malmö
>> Köp biljetter

Under påskhelgen rullar Allsvenskan vidare med sin fjärde omgång. För Sirius del väntar en ny tuff utmaning i form av seriefavoriterna Malmö FF hemma på Studenternas på påskaftonen klockan 16.

Efter en till stora delar mycket stark insats som till slut ändå landade i förlust med 2-1 borta mot AIK förra helgen ska nu Blåsvart återigen försöka spela sin fotboll och sätta sin prägel på matchen mot ett av allsvenskans förväntade topplag.

– Vi har kommit en bit på vägen till att hitta ett spel där vi kan kontrollera och ha möjlighet att få effekt på det vi gör i träning även mot de bästa lagen i Sverige. Klart det blir tuffare mot dem, men det är viktigt att vi tar för oss mot alla lag. Vi har respekt för Malmö men det ska inte hindra oss från att försöka vara det fotbollslag vi vill vara, säger Sirius tränare Henrik Rydström.

Nu är målet att också fortsätta spela på samma sätt över 90 minuter.

– Det vi måste förbättra över 90 minuter är vår spelbarhet. Det vi kände både tränare och spelare i andra halvlek mot AIK och mot AFC var att vi började bevaka en ledning. Inte medvetet, men vi slutade ta vissa offensiva initiativ vilket gör att motståndarna vinner tillbaka bollen lite snabbare än vi önskar och då får vi ett tryck mot oss, säger Henrik Rydström.

Efter en småknackig säsongsinledning med 1-1 hemma mot toppkonkurrenten BK Häcken följt av en 3-1-förlust borta mot GIF Sundsvall tog Malmö FF en betydligt mer övertygande 2-0-seger hemma mot Östersund i den tredje omgången, där lagkaptenen Markus Rosenberg ledde laget med ett mål och en assist.

Uwe Röslers mannar var i full fart med sin säsong redan i februari, då man efter ett starkt gruppspel under hösten tagit sig ända till sextondelsfinal i Europa League. Där tog det stopp mot Chelsea efter sammanlagt 5-1 till engelsmännen.

– De har haft en lite svag inledning, men det säger en del om kraven på dem. Slår du ut det över tid har de antagligen varit Sveriges bästa lag den här våren. Man kan säga att Chelsea avfärdade MFF, men de störde Chelseas speluppbyggnad i London konstant i första halvlek. Det är där deras nivå är, de kan störa Chelsea på bortaplan, säger Henrik Rydström.

Sirius har inte haft lätt för Malmö FF sedan återkomsten till allsvenskan, i fjol blev det förluster med 4-0 och 5-0. Bortamatchen sommaren 2017, där Blåsvart hämtade upp ett 3-1-underläge till 3-3 på övertid, är ljusglimten i ett historiskt perspektiv. Dags att sätta en ny ribba idag?

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch