Inför: IK Sirius – Ljungskile SK

01082021_1627807536.jpeg

På lördagsefterimddagen klockan 16 är det dags för en ny spännande hemmamatch för Sirius herrar i Superettans toppstrid, då man tar emot Ljungskile SK på Studan.

Det krävdes en ordentlig kämpainsats, men Sirius besegrade i söndags Syrianska med 1-0 hemma på Studan och studsade tillbaka efter den snöpliga förlusten mot BP. På lördagen är det dags för Blåsvarts andra raka hemmamatch, en ny tuff sådan, då Ljungskile SK kommer på besök. Kim Bergstrand vittnar om en bra träningsvecka och glatt humör efter den sköna segern senast.
– Alla ser pigga och alerta ut, och vinner man så mår alla bra. Dessutom spelade vi bra, och det var viktigt att prestation och resultat gick hand i hand. Det ger en bra boost, säger Kim Bergstrand.

Segern senast förstärkte ytterligare Sirius plats som trea i superettantabellen, samtidigt som Östersunds och Jönköpings poängtapp gjorde att Blåsvart kröp närmare de två yttersta topplagen. Bakom Sirius är det tätt, med sju poäng från tredjeplatsen ned till åttondeplacerade Ljungskile. Det är Superettans 19:e omgång som inleds på lördagen med fyra parallella matcher, bland annat Östersunds hemmamöte med Brommapojkarna.

Ljungskile SK är en vanlig syn i toppen av superettantabellen, och hade en stark fjolårssäsong där man slutade trea innan man föll i det allsvenska kvalet. Årets säsong har så här långt inte varit lika lyckad, även om man smyger med strax bakom toppen. Man har dock fått en tuff start på hösten, där 1-2-förlusten mot Jönköping följts upp av 0-0 mot GAIS innan 0-3-smällen mot AFC United senast, efter närmast dödlig effektivitet från bortalaget i en match som Ljungskile annars dominerade. Men Ljungskile har också vart en tuff motståndare för Sirius i de sista mötena lagen emellan. I fjol föll Sirius tung med 1-0 på bortaplan efter ett sent avgörande, för att sedan tappa en 2-0-ledning till 2-2 hemma på Studan. I våras var det Sirius tur att hämta upp ett underläge, från 3-0 till 3-3 på Skarsjövallen, för att sedan åka på en av säsongens blott två förluster så här långt efter 4-3 på tilläggstid. Nu är det dags att besegra Ljungskile i seriesammanhang för första gången sedan seriepremiären 2007.
– Ljungskile är bra, ett av seriens mest svårspelade lag. Vi tycker att de har presterat ganska bra även fast de inte har vunnit på slutet. De är fysiska, välorganiserade och kan spela på flera olika sätt, och är bra på fasta situationer. Det kommer att bli en tuff uppgift, men vi känner ändå att vi är så pass bra just nu att om vi verkligen är på tårna så är våra chanser väldigt goda. Det gäller att få igång passningsspelet och rörligheten, och självklart vara med i duellspelet när de spelar rakare, för då går det fort, säger Kim Bergstrand.

Till Siriustruppen återvänder tre spelare, Kim Skoglund, Oscar Pehrsson och Calle Nyström, efter att ha varit avstängda i matchen mot Syrianska. Samtidigt tvingas Andreas Eriksson vila på grund av den ljumskskada som gjorde att han lämnade planen strax innan halvtid mot Syrianska, liksom Ante Björkebaum som har smärtor i ett knä (inte samma som tidigare). Ingen av dessa skall dock behöva vara borta någon längre tid. Även Erik Figueroa missar matchen, i hans fall på grund av sjukdom.

Ta med er vännerna ner till Studan och hjälp till att lyfta Blåsvart fram till tre nya poäng i Superettans toppstrid! Vi ses!

>> Köp biljetter
>> Facebookevenemang

Trupp
1 Andreas Andersson
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
6 Patrick Hopkins
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
10 Stefan Silva
14 Ian Sirelius
15 Gustav Thörn
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
18 Nicklas Maripuu
19 Christer Gustafsson
20 Moses Ogbu
22 Daniel Ahonen
25 Carl Nyström
27 Jonatan Berg
30 Lukas Jonsson

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch