Inför: IK Sirius – Ljungskile SK

01082021_1627844747.jpeg

Det fanns en viss besvikelse i Sirius efter 0-0 borta mot GAIS för en vecka sedan, men när Blåsvart nu står inför två raka hemmamatcher har man skaffat sig ett bra läge inför avslutningen av vårsäsongen. Tre matcher återstår innan uppehållet, och på söndagen kommer Ljungskile till Studenternas där matchen sparkar igång klockan 16.

– Vi krigade på bra senast, GAIS är ingen lätt bortamatch. Men vi har många skador och många nya spelare på nya positioner, så det är klart att det inte är helt självspelande. Därför har vi jobbat mycket med att sätta grunderna i veckan, ganska grova penseldrag, säger Kim Bergstrand.

Superettans trettonde omgång har så här långt bjudit på flera överraskande resultat. Efter att tvåan AFC United förlorat borta mot Värnamo med 2-0 blev det på lördagen förlust med hela 5-2 för serieledande Halmstad borta mot Frej. Vann gjorde dock på fjärdpelatsen jagande Dalkurd, som därmed knappar in på topplagen. Samma sak kan trean Sirius göra på söndagen.

Hindret Sirius ska ta sig över på söndagen heter alltså Ljungskile SK, ett lag som gjort en vana av att smyga med strax bakom topplagen i Superettan men som i år inte riktig fått det att stämma. Sedan ifjol har nyckelspelare som Ken Sema försvunnit, men in har också välkända Superettanspelare som mittfältaren Yussif Chibsah och målvakten August Strömberg kommit. 12 poäng på 12 spelade matcher så här långt ger dock fjolårssexan en blygsam 14:e-plats i tabellen. Efter två segrar tidigt på säsongen har man spelat sju matcher utan att lyckas vinna. I närtid har det blivit tre raka kryss mot bottenkonkurrenter. Senast spelade man 1-1  hemma mot Assyriska sedan lagets bäste målskytt så här långt, Tim Nilsen (3 mål, liksom Gabriel Altemark-Vanneryr), kvitterat Assyriskas ledning efter ett tidigt självmål.

– Ljungskile har genomgått en del förändringar inför i år, men jag tror att alla kommer att känna igen dem. De har en tydlig idé med ett defensivt balanserat lag, och det gäller att vi har fart i grejerna och kan ta den fysiska kampen. Vi måste ha ordning på fötterna och inte lockas in i deras spel så som vi gjorde mot Varberg, säger Kim Bergstrand.

I Sirius trupp saknas utöver de sedan tidigare skadade även Kim Skoglund, som ådrog sig en fraktur i tummen på träning i söndags, och Alexander Nilsson, som är avstängd efter utvisningen i matchen mot GAIS senast. Kingsley Sarfos status är osäker i och med den fotskada han dragits med, men han är med i den uttagna 19-mannatruppen.

>> Köp biljetter!

Trupp
1 Benny Lekström
2 Jakob Bergman
3 Karl Larson
5 Paul Torres
6 Patrick Hopkins
7 Niklas Busch Thor
9 Ante Björkebaum
10 Dragan Kapcevic
12 Oscar Kindlund
13 Kujtim Bala
14 Ian Sirelius
15 Gustav Thörn
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
18 Nicklas Maripuu
22 Daniel Ahonen
24 Karvan Ahmadi
27 Alexander Hedman
30 Lukas Jonsson

Foto:  Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch