Inför IK Sirius – LB07

01082021_1627844308.png

I morgon stundar ett riktigt toppmöte när sylvassa Skånelaget LB07 landar på Lötens IP. Sirius har skakat av sig förlusten senast och är nu redo att gå för nya poäng.

När dammet lagt sig efter den första säsongen för Elitettan visade det sig att gästerna Limhamn Bunkeflo (LB07) med bara tre poängs marginal klarat sig undan degradering samtidigt som Sirius var på vippen att ta sig upp till Allsvenskan. Därefter har lagen allt mer närmat sig varandra och i år har LB07 seglat upp på mångas förhandstips som ett lag moget för uppflyttning.

Förra året var man länge med och krigade i toppen men en sämre genomförd höst slog bort chansen till avancemang. Till årets säsong har LB07 fått behålla större delen av truppen samtidigt som man gjort några vassa värvningar, bland annat Malin Gunnarsson från allsvenska Rosengård.

LB07 har gått fram som en ångvält i serien och lassat in inte mindre än 22 mål. Målsprutan Michaela Johnsson leder skytteligan med sin åtta mål, ett mål mer än Sirius gjort hittills. Senast kom det dock lite grus i maskineriet när man ”bara” nådde oavgjort mot Kungsbacka DFF.

Grus i maskineriet blev det även för Sirius när både den förlustfria sviten och nollan i kolumnen för insläppta mål gick sönder i bortamötet med Hovås Billdal förra helgen. Det är dock inget som oroar vare sig huvudtränaren Fredrik Bernhardsson eller spelarna nämnvärt.

– Självklart är det inte kul att förlora men att förlora mot Hovås Billdal på deras hemmaplan är absolut ingen katastrof. Vi slickade såren redan i bussen hem så nu är det nya tag som gäller.

Fredrik berättar att det varit en bra träningsvecka med pigga ben och att man lagt fokus på att träna anfallsspelet.

– Försvarsspelet var vi hyfsat nöjda med sist men anfallsspelet var inte riktigt där. Därför har vi i princip bara tränat på just det under veckan.

Förra säsongen vann lagen sina respektive hemmamatcher mot varandra men innan dess hade Sirius ett rejält övertag med tre vunna och en oavgjord match. Ett övertag som dock inte betyder något i morgon

– LB07 är ett lag som vill spela fotboll – precis som vi -och de är väldigt passningsskickliga. Vi har studerat dem noga och jag tror att vi har hittar motmedlet. Jag räknar med att det blir en både tuff och sevärd match i morgon.

Truppen är fortsatt skadefri men både Josefin Jarstad och Josefin Lindström har insjuknat under veckan, istället tar man återigen in Ariam Berhane frånF19-laget.

IK Sirius FK – Limhamn Bunkeflo

Söndag 29 maj, 13:00

Lötens IP

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch