Inför: IK Sirius – Kvarnsvedens IK

01082021_1627805071.png

Nu på torsdag är det dags för Elitettans sjätte omgång då IK Sirius tar emot gästande Kvarnsvedens IK från Borlänge. Det är ett revanschsuget Sirius som förlorade mot Kvarnsveden under försäsongen. I senaste matchen så spelade Sirius 1-1 borta mot Lidköpings FK.

På torsdagen så ställs man mot en gammal publikfavorit, nämligen Sarah Elnicky som höll till i Sirius under två säsonger, 2012 och 2013. Men det är inga känslor av kamratskap inför matchen, Sirius har en revansch att utkräva då man förlorade med 1-0 i Borlänge under försäsongen.
– Vi har en revansch att utkräva från försäsongen, där vi stod för en ganska svag prestation och föll med 1-0 i Borlänge, berättar Olof.

Fokus inför matchen ligger på att ta sig förbi motståndarnas höga press och hålla koll på målfarlige Tabita Chawinga. Anfallaren kommer vara säsongens hittills svåraste motståndare för Sirius duktiga försvar.
– Matchen kommer framförallt att handla om två saker; att komma förbi deras höga press och få koll på deras forward, Tabita Chawinga. Hon har gjort sex mål på fem matcher, så det blir en härlig utmaning för vår backlinje, säger Olof.

Sirius har gjort relativt få mål i inledningen med tanke på hur många chanser man skapat, men det är inget som oroar huvudtränare Olof.
– Som jag sagt i tidigare intervjuer skulle jag vara mer orolig om vi inte skapade tillräckligt med bra målchanser men det gör vi. Vi hade en period på försäsongen där vi hade svårt med det och det var mer oroande. Nu skapade vi tiotalet bra målchanser senast, så vårt anfallsspel fungerar, inget snack om saken. Det gäller bara att ha tålamod och se till att vi fortsätter skapa lägen.

Laget blev tvunget att i sista stund byta träningsanläggning till Sävja IP då Löten 1 och 2 fått stängas för att planerna varit under all kritik. Men det är inget som ska störa laget.
– Förhoppningsvis är det en bra matta, som mer liknar Studan. Annars finns alternativet att träna i Börje också. Många av spelarna är vana vid tuffa förutsättningar och klarar vi av att resa långt för våra bortamatcher ska vi nog klara av detta också, förklarar han. Men det är klart att vi vill vara hemma på Löten. Kommunen har gjort ett uselt jobb med planerna under våren och det får vi lida för, säger Olof.

På skadefronten så har både Elin Åkerman och Josefin Lindström åkt på sjukdomar men båda beräknas vara tillbaka till på torsdag. Samtidigt så känner både Fanny Andersson och Tempest Norlin av mindre skador från i veckan, men inget som ska hindra till spel. Maja Andersson, Ammy Wallin och Moa Mattsson är borta sen tidigare.

Vi kommer att twittra om matchen som vanligt och ett matchprogram kommer ni att kunna hitta på www.siriusfotboll.se/program i anslutning till match.

Men vi ser, självklart, helst att ni kommer ned till Studan och stöttar oss i jakten på tre poäng.
Vi ses på torsdag klockan 15:00 på Studan!

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch