Inför: IK Sirius – Kungsbacka DFF

01082021_1627805129.jpeg

På lördag är det dags för omgång åtta av Elitettan. Kungsbacka DFF står för motståndet denna gång, det är ännu en match i vad som varit en hektisk period för damerna och F19. Senast vann man borta mot QBIK med 0-1.

Vi tänkte börja med att påpeka att matchen börjar 14:00, inte klockan tre som annars har varit det normala, klockan två. Kom ihåg det!

Det är ännu en match för damerna som haft ett gäng nu på kort tid, samtidigt har man spelare som är med i Sirius F19. En utmaning för Olof och hans tränarstab som även har ett väldigt ungt lag där man ibland blandar fotbollen med både skola och jobb.

Senast vann Sirius med 0-1 borta i Karlstad och fick med sig tre väldigt viktiga poäng som innebar att man hänger med i toppen av tabellen och skuggar ledande Kvarnsveden.

Motståndarna Kungsbacka har haft en längre vila då deras match mot Djurgården blivit uppskjuten. Deras senaste match var faktiskt mot just QBIK, fast på hemmaplan, där man spelade 0-0.

Vi har pratat med mittbacks-esset Sara Back och huvudtränare Unogård om förutsättningarna inför mötet mot Kungsbacka.

Det är inga konstigheter om man frågar Sara Back om Kungsbacka och vad som väntar.
– Det är väl samma som mot QBIK. Vi vill spela vårt spel och ta tre poäng på Studan.

Angående tabelläget är Sara nöjd med hur man startat säsongen.
– Det är alltid skönt att känna att man kan vara med och slå alla lag, så det blir ju en bra känsla, det blir det verkligen.

Avancemang till Damallsvenskan är en dröm, men något som inte ligger alldeles för långt borta för Sirius.
– Ja chansen finns ju, men det kommer vara tufft att ta en av de två platserna, sen är väl inte tanken att vi ska gå upp i år heller. Går det bra så går det bra, annars får man som spelare en bra erfarenhet också.

Träningsveckan har varit som den förra enligt Sara, lite strul med träningsplaner.
– Det har varit lite strul med tanke på att Löten fortfarande är avstängd, men vi har kunnat dela träningen med F19 på ett bra sätt och är laddade för match.

Olof Unogård är riktigt engagerad i klubben och lägger ner oerhört mycket tid på att få till bra förutsättningar för att damerna ska ta sig framåt. Det kan ibland bli väldigt sena kvällar med videoredigering och analyser.
– Det blir väldigt mycket tid med videobearbetning. Klippa egna matcher och analysera motståndare. Sånt tar tid. Nu filmade tyvärr inte QBIK matchen, vilket är synd, så denna vecka har varit lugnare men förra veckan var väldigt hektisk med många sena kvällar.

Det var inte optimala förutsättningar i förra matchen mot QBIK men man fick med sig tre poäng och det är man oerhört nöjd över i Sirius-lägret.
– Framförallt var det skönt att få med oss alla tre poängen. Det var upplagt för poängtapp med dåligt väder, dålig plan och ett lag som backar hem, så jag är jättenöjd med att vi får in en boll till slut.

Analysen av Kungsbacka har visat att de är ganska lika Sirius i sin spelstil, något som man tar med sig till matchen i morgon.
– Kungsbacka är inte helt olikt QBIK. Bägge lagen vill vara spelande lag och behärska alla moment i spelet, så det gäller för oss att vara smartare och skapa en matchbild som passar oss och inte dem.

Nytt är att Moa Mattsson är hemma igen efter en tid i USA och gjorde igår sin första träning med laget, ett välkommet tillskott till en redan hård konkurrens på mittfältet. Det kan även bli ett inhopp redan nu på lördag.
– Moa tränade första passet igår och det såg ut som vi hade hoppats. Hon har hållit igång bra där borta men behöver förstås tid att komma ikapp i kvickhet och explosivitet. Siktet är inställt på Djurgårdsmatchen den 2 juni, sedan får vi se om det blir något inhopp på lördag.

Andra skador är att tyvärr blir Stina Melin borta från spel ett tag med ett brutet ben i handen, men annars är man väck sjukdomar och just nu är det endast långtidsskadade som missar matchen.
– Stina Melin bröt ett ben i handen senast så hon blir borta ett par veckor. Hon landade olyckligt efter en duell sent i matchen. Hon opererades nu på morgonen, så vi hoppas på snabb återhämtning. Annars är alla tillbaka med undantag för Ammy och Maja. Några spelare kommer tillbaka från sjukdom, så alla är inte 100% men tillgängliga för inhopp.

Foto: Björn Pettersson

Ni finner vårt matchprogram för mobiler på www.siriusfotboll.se/program, där kommer trupper, tabeller och annat synas. Det du förväntar dig av ett pappersprogram fast i mobilen, miljövänligt och mer tillgängligt.

Det nalkas bra väder på lördagen, soligt och upp mot 15 grader varmt. Så ta er ut i sommarvärmen och titta på fotboll i högsta klass. Det är Sirius damer mot Kungsbacka DFF, det är topp-placeringar på spel. Det finns ingen ursäkt!

Vi ses på Studan, lördag klockan 14:00, kom ihåg det!

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch