Inför: IK Sirius – Kalmar FF

  • App
01082021_1627851296.jpeg

På måndagen klockan 19 går Sirius in i allsvenskans fjärde omgång, då man möter Kalmar FF på den tilfälliga hemmaplanen på Gavlevallen i Gävle.

Tre matcher har gett sex poäng, och efter tre avslutade omgångar låg Blåsvart på tredje plats i den allsvenska tabellen. En smakstart på säsongen förstås, och det var matcher där Blåsvart fick bekänna färg direkt. Trots välförtjänta segrar i tuffa bortamatcher mot Djurgården och Norrköping tycker dock Kim Bergstrand att man inte fått in något riktig fullträff ännu.

– Vi har inte gjort någon riktigt helgjuten insats än, men det är hela tiden väldigt stabilt. Vi lär oss nya saker hela tiden, och även när vi inte spelar perfekt håller det ihop. Det finns en trygghet i gruppen och i laget.

Matchen spelas alltså på Gavlevallen i Gävle sedan Studans gräs inte godkänts för spel. För att så många som möjligt ändå ska kunna se matchen rullar 21 bussar från Uppsala till Gavlevallen på måndagen. Vi ses väl där? Mer information om arenan, biljetter och resan finner du via länkarna nedan.

>> Publikinformation: Gavlevallen

>> Publikinformation: 21 bussar till Gävle

Inte på plats? Se matchen via C More! Använd denna länk så stöttar du Sirius ekonomiskt.

MOTSTÅNDARNA
Kalmar FF, fjolårets sexa i allsvenskan, har fått en resultatmässigt trög start på årets säsong. Efter att ha tagit ledningen hemma mot Elfsborg i premiären släppte man in fem mål under den sista halvtimmen och föll med 5-1. Efter 1-1 borta mot Hammarby, där hemmalaget kvitterade i slutminuten, blev det sedan 3-1-förlust i Smålandsderbyt hemma mot Jönköping för en vecka sedan, då dessutom mittfältsstjärnan Rasmus Elm tvingades kliva av skadad.

– De spelar en bra fotboll, kan spela på många olika sätt och har mycket talang och begåvning i sitt lag, framför allt offensivt. De var det bättre laget till stora delar mot både Elfsborg och Hammarby men har inte fått resultaten med sig, så det blir en intressant utmaning, säger Kim Bergstrand.

TIDIGARE MÖTEN
Att Sirius och Kalmar stöter på varandra i seriesammanhang hör inte till vanligheterna, men i Svenska Cupens tredje omgång 2011 kom smålänningarna till Studan och besegrade Blåsvart med 1-0.

LÄGET I TRUPPEN
På grund av vissa skavanker är en preliminär trupp på 20 man uttagen till matchen. Saknas helt på grund av skada gör fortsatt Karvan Ahmadi och Ante Eriksson, medan Stefano Vecchia är fortsatt sjuk. Tillbaka och redo för spel igen är dock Johan Andersson efter en längre tids skadefrånvaro.

Trupp
2 Jakob Bergman
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
5 Daniel Jarl
6 Johan Eiswohld
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
10 Dragan Kapcevic
11 Alexander Nilsson
14 Ian Sirelius
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
18 Jesper Arvidsson
19 Christer Gustafsson
20 Diego Montiel
23 Philip Haglund
30 Lukas Jonsson
31 Joshua Wicks
90 Moses Ogbu

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch