Inför: IK Sirius – Kalmar FF

  • App
02082021_1627884378.jpeg

På lördagen klockan 13.00 avslutas den allsvenska säsongen 2019 på Studenternas när Sirius tar sig an Kalmar FF i årets sista match.

>> Truppen mot Kalmar FF
>> Publikinformation: Sirius – Kalmar
>> Köp biljetter

Sirius har med 29 allsvenska omgångar avklarade bara en utmaning kvar framför sig den här säsongen. Imorgon lördag väntar Kalmar FF hemma på Studenternas i allsvenskans sista omgång, med avspark klockan 13.00.

– Det är kul att få avsluta på hemmaplan, förhoppningsvis sluter våra supportrar upp och vi kan ha en jäkla attityd i matchen där vi visar vår publik att vi har uppskattat deras stöd under året, säger Henrik Rydström.

Blåsvart kunde efter 0-0 borta mot AFC Eskilstuna för en vecka sedan definitivt pusta ut och konstatera att det blir allsvenskt spel även nästa säsong. Något skönspel bjöds det inte på i Eskilstuna, men Sirius gjorde vad som behövdes.

– Vi var inte nöjda med prestationen över huvud taget, men det vi var nöjda med var att vi fightades och gjorde det trångt i vårt straffområde. Det såg lite rugbyaktigt ut några gånger, men det är något vi saknat ibland, säger Henrik Rydström.

För lördagens motståndare betyder poängen som står på spel betydligt mer. Kalmar FF ligger inför den avslutande omgången på säker mark med sin 13:e plats, men riskerar fortfarande att halka ner under strecket om man inte besegrar Sirius på lördagen. En tung 3-2-förlust hemma mot bottenkonkurrenten Falkenberg förra helgen, där man varken kunde förvalta en 1-0-ledning eller en sen kvittering till 2-2 (båda målen av brasilianske stjärnan Romário), satte smålänningarna i klistret. Under veckan lämnade tränaren Magnus Pehrsson sin post, och nu kommer KFF under ledning av Jens Nilsson till Uppsala och måste gå för tre poäng. Henrik Rydström hoppas att ett mer avslappnat Sirius kan bjuda upp till kamp.

– Man kan vrida och vända på det där, men många gånger blir det någon form av efterhandskonstruktion. Grunden är att vi vill göra något bra inför vår hemmapublik, och sedan har vi ett ansvar gentemot övriga lag. Det är vårt jobb att ge 100%. Våra motståndare är i en sits där de lätt kan hamna i negativa tankar beroende på hur det går i matchen, och jag hoppas att vi verkligen kan släppa loss, säger Henrik Rydström.

Senast Sirius och Kalmar möttes var i den allsvenska premiären, då Sirius vann med 2-0 på Guldfågeln Arena. Även i fjol spelades säsongens sista match på Studenternas mot Kalmar, ett möte som slutade 1-1.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch